HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Az érett bor és a vadászat ünnepe Sümegen

2023. július 21. 10:41
Veol
Kiállítás megnyitóval, országos borrendi találkozóval, koncertekkel várja az érdeklődőket szombaton immár tizennyolcadik alkalommal a Jakab-nap. Az események ezúttal is több helyszínen, színes kínálattal várják az érdeklődőket - írja a Veol.

A Kisfaludy Emlékháznál indul a programsorozat reggel 9 órától reggeli jógával, Szalai Ilona vezetésével, majd a természet festője, Kőhalmy Tamás festőművész kiállítását nyitja meg 10 órakor dr. Faragó Sándor akadémikus. 14 órától a Sümegi Történelmi Íjász Egyesület tagjaival találkozhatnak a látogatók. Reggel 9 órakor egy másik helyszínen, a Hét vezér téren is várják az érdeklődőket, ugyanis itt tartják a szabadtéri szentmisét Szent Euszták tiszteletére. A misét Nagy József főesperes-kanonok celebrálja, az ünnepi köszöntőt Bende Attila egyetemi adjunktus mondja.


A Jakab-nap harmadik helyszíne hagyományosan a Palotakert, ahol 10 órától indul a vadpörkölt főző verseny. 14 órától történelmi játszóparkká alakul a kert és ekkortól ad térzenét Sümeg Város Fúvószenekara. 15 órakor Kalap Jakab gyermekkoncert kezdődik, majd 16 órakor az ünnepi köszöntőket hallhatják a résztvevők. Ekkor mutatkoznak be a borrendek és a vadásztársaságok, illetve itt hirdetik ki a főzőverseny és a koronglövő verseny eredményeit.


A folytatásban zene és tánc következik a színpadon. 17.30-kor a Füred Dixieland Band és Kamarás Iván nagyzenekaros showműsora szórakoztatja a közönséget, majd 21 órától a Bikini zenekar ad koncertet. 23 órától az Al Ahram Orientális Tánccsoport éjszakai hastánc bemutatóját láthatják, utána DWG zenekar muzsikája biztosítja a jó hangulatot. 

További cikkek

Előadás a torinói lepel titkairól
Előadás a torinói lepel titkairól
A torinói lepel titkairól tartott előadást a napokban Tamási József atya, nyugalmazott plébános, a Katolikus Világ TV programigazgatója a sümegi plébániatemplomban.
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.