HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Dobogott a Pannon-táj Szíve

2023. július 21. 12:26
Véget ért a Barock Fesztivál Sümegen . Három nap alatt 11 koncert, 3 tudományos előadás, véradás, egészségnap, vásári komédia, lovagi torna, gyermekprogramok töltötték meg a várost. 

A rendezvényt az Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatta, kiemelt járási rendezvényként. Természetesen az első köszönet őket illeti. Azt gondolom, hogy ez a program teljesen megfelelt az EKF szellemiségének. Európai volt a szó minden értelmében. Most azt a vonatkozását emelném ki, hogy mekkora vonzereje volt a Filinek, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertjeinek. – mondta Végh László Sümeg város polgármestere, Voltak családok, akik Angliából, Svájcból, Hollandiából érkeztek, hogy három napon át itt Sümegen legyenek együtt a gyermekekkel. Volt olyan család, aki Münchenből utazott Sümegre a vasárnapi templomi koncert kedvéért, mert valamikor ők is a Filiben játszottak, és itt Sümegen szerettek volna találkozni mesterükkel. 150 gyermeket látott vendégül a város, akik bárhol rögtönöztek egy-egy mini koncertet. Számtalan flashmob volt a város különböző pontjain, utcákon, templomban, múzeumban, vagy a várudvaron, a csárda udvarán, vagy meglátva egy menyasszonyt a járdán.

Ez a szellemiség volt az, ami az EKF lényege. Az európaiság, az együtt dobbanó szívek, a népek kultúrája, ami nem csak az éneklő gyerekektől érkezett, hanem a közönség soraiban is jelen volt. 

A koncertek nagy sikert arattak. A három nap alatt több, mint 5000 ember fordult meg a Palotakertben. 

Sokan dolgoztak az elmúlt hónapokban a sikerért. Azonban a legfontosabb, hogy a Sümegiek, és az oda látogató vendégek - Jöttek bár Európa, Magyarország, Veszprém vármegye bármely pontjáról is- jől érzeték magukat. Mindegy melyik zenekar, előadás, program keltette fel a figyelmüket, ott voltak és látták azt a hatalmas erőt, amely a Palotakertben időről-időre érezhető volt. 

Együtt dobbant, együtt dobogott a Pannon-táj Szíve. 

További cikkek

Előadás a torinói lepel titkairól
Előadás a torinói lepel titkairól
A torinói lepel titkairól tartott előadást a napokban Tamási József atya, nyugalmazott plébános, a Katolikus Világ TV programigazgatója a sümegi plébániatemplomban.
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.