HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Szépkorút köszöntöttek Sümegen

2023. augusztus 8. 15:15
90. születésnapján köszöntötték fel Vali nénit.

A Kormány, Magyarország nevében köszönti a 90., a 95., a 100., a 105., a 110., és a 115. életévüket betöltött, Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárokat. A szépkorú a választhat személyes köszöntést is, amikor  az illetékes települési önkormányzat a megadott címen megkeresi őt a és az emléklapot személyesen kapja meg az előre egyeztetett időpontban. Így történt ez Sümegen is, amikor Végh László polgármester köszöntötte a 90. születésnapját ünneplő Berzsenyi Tibornét

A nyári melegben hangulatos, hűvös kertben várta családja és házi gondozója körében Berzsenyi Tiborné, Kovács Vali néni az önkormányzattól érkezőket. 

Életéről elmesélte, hogy 2 gyermekét nevelte fel, férje korai halála után gyakorlatilag egyedül. Dolgozott bérszámfejtőként, menetlevél ellenőrként aktív évei alatt. Most, 4 unokát és 3 dédunokát vár haza finomabbnál finomabb süteményekkel, ételekkel és határtalan  szeretettel. 

Mesélt a fiatalságáról, azokról a cseppet sem könnyű évekről, miközben igazi szerető odafigyeléssel irányította a két kis dédunokát, hogyan is kell viselkedni. 

Jó volt látni szellemi frissességét, tájékozottságát. Ami pedig különösen megragadott a beszélgetésünkből, az volt, ahogy a lánya és veje a gondozói hálózatunkról nyilatkozott, ahogy dicsérték és köszönték a házi gondozó munkáját. – mondta a köszöntés után Végh László polgármester. Elmondták azt is, hogy a szomszédok figyelnek egymásra, és ha egy ideig nem látják Vali nénit, akkor már megy is a telefon, hogy minden rendben van-e. 

Valódi arcát láttam ebben az együtt töltött fél órában a mi kis városunknak. Az egymásra figyelő, segítő Sümeget. 

Isten éltesse sokáig Vali nénit ugyanebben a derűben és egészségben, szerető családja és óvó környezete körében!

További cikkek

Előadás a torinói lepel titkairól
Előadás a torinói lepel titkairól
A torinói lepel titkairól tartott előadást a napokban Tamási József atya, nyugalmazott plébános, a Katolikus Világ TV programigazgatója a sümegi plébániatemplomban.
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.