HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Eger-víz művészeti program Öcsön

2023. augusztus 11. 11:17
Zenei és képzőművészeti programok is várják a gyerekeket és a felnőtteket Öcsön és Taliándörögdön.

Az Eger-víz patakművészeti őrség-projekt következő eseménye augusztus 12-én (szombaton) lesz, amikor két településen kerül sor a 7. és 8. Eger-víz Napok megrendezésére.

15 órakor Öcsön, az evangélikus templomban Szirtes Edina Mókus – az Eger-víz ihletése által – öt tételes dalciklus-bemutatója lesz a Szirtes Quintet előadásában.

Fotó: Eger-Víz hivatalosFotó: Eger-Víz hivatalos

19 órától Taliándörögdön az egykor mosókútnál a helyi gyerekek Vizivilág című kiállításának megnyitójára kerül sor.

A gyerekek a nyári táborok alkalmával újrahasznosított anyagokból készítettek olyan állatokat, növényeket, melyek megtalálhatók (voltak) a patakban. A kiállítást Mohos József Taliándörögd polgármesteri nyitja meg, Juhász Réka népdalének pedig vizes témájú népdalokkal működik közre.

Taliándörögd emblematikus helyszínén, a XII. századi Szent András templomnál, közismert nevén a Klastromnál 20 órai kezdéssel a Bakonyi Csillagászati Egyesület tart meteorit bemutatót az egybegyűlteknek, majd 21 órától Érdi Tamás zongoraművész ad csillagfényes koncertet.

Fotó: Eger-Víz hivatalosFotó: Eger-Víz hivatalos

A világítás nélküli szabadtéri hangverseny után folytatódik a csillagfigyelés

Szabadszemmel jól látható lesz a csillaghullás (amennyiben a felhők nem takarják el), távcsővel pedig a bolygók kémlelésére lesz lehetőség.

A program a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 sorozat keretében valósul meg.

Szervező a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet.

A programokon való részvétel ingyenes.

További cikkek

Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozata Sümegen rendezte meg az első személykövető polgárőr szolgálati kutyás oktatást és képzést a hétvégén.
Díszoklevél a hagyományőrzésért - Sváb hagyományok Ajkán
Díszoklevél a hagyományőrzésért - Sváb hagyományok Ajkán
A Német Nemzetiségért díszoklevéllel ismerte el Ajka Város Önkormányzata az Ajkarendekért Egyesület 15 éve végzett hagyományőrző, közösség-összetartó tevékenységét.
Koszorúzás a nemzetiségi hétvégén Ajkán
Koszorúzás a nemzetiségi hétvégén Ajkán
Német nyelvű szentmisével kezdődött Ajkán a nemzetiségi hétvége utolsó napja vasárnap, július 7-én, majd délben az iskola melletti világháborús emlékműnél koszorúztak.