HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Eger-víz művészeti program Öcsön

2023. augusztus 11. 11:17
Zenei és képzőművészeti programok is várják a gyerekeket és a felnőtteket Öcsön és Taliándörögdön.

Az Eger-víz patakművészeti őrség-projekt következő eseménye augusztus 12-én (szombaton) lesz, amikor két településen kerül sor a 7. és 8. Eger-víz Napok megrendezésére.

15 órakor Öcsön, az evangélikus templomban Szirtes Edina Mókus – az Eger-víz ihletése által – öt tételes dalciklus-bemutatója lesz a Szirtes Quintet előadásában.

Fotó: Eger-Víz hivatalosFotó: Eger-Víz hivatalos

19 órától Taliándörögdön az egykor mosókútnál a helyi gyerekek Vizivilág című kiállításának megnyitójára kerül sor.

A gyerekek a nyári táborok alkalmával újrahasznosított anyagokból készítettek olyan állatokat, növényeket, melyek megtalálhatók (voltak) a patakban. A kiállítást Mohos József Taliándörögd polgármesteri nyitja meg, Juhász Réka népdalének pedig vizes témájú népdalokkal működik közre.

Taliándörögd emblematikus helyszínén, a XII. századi Szent András templomnál, közismert nevén a Klastromnál 20 órai kezdéssel a Bakonyi Csillagászati Egyesület tart meteorit bemutatót az egybegyűlteknek, majd 21 órától Érdi Tamás zongoraművész ad csillagfényes koncertet.

Fotó: Eger-Víz hivatalosFotó: Eger-Víz hivatalos

A világítás nélküli szabadtéri hangverseny után folytatódik a csillagfigyelés

Szabadszemmel jól látható lesz a csillaghullás (amennyiben a felhők nem takarják el), távcsővel pedig a bolygók kémlelésére lesz lehetőség.

A program a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 sorozat keretében valósul meg.

Szervező a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet.

A programokon való részvétel ingyenes.

További cikkek

Új választást, vagy újraszámolást kérnek
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
A Kúriához fordul Kovács Mihály, az Élhetőbb városért Egyesület polgármesterjelöltje a június 9-i sümegi választás kapcsán, ahol Végh László (Fidesz–KDNP) mindössze 11 szavazattal kapott több voksot. Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újbóli számolását kérik.
Báloztak a nyugdíjasok Ajkán
Báloztak a nyugdíjasok Ajkán
Bálozni hívta a 23 éve működő Üveges Nyugdíjasklub az Ajkán működő nyugdíjasklubokat.
Képbe kerültek a tapolcai választópolgárok
Képbe kerültek a tapolcai választópolgárok
Lasztovicza Máté, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje szerint a tapolcai választópolgárok annyi információhoz jutottak a kampány során, hogy felelősen tudnak dönteni és választani vasárnap.
Navracsics Tibor: példaértékű felújítások történnek Sümegen
Navracsics Tibor: példaértékű felújítások történnek Sümegen
Megtekintette Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a felújítás alatt lévő műemlék jellegű épületeket Sümeg belvárosában csütörtökön.
Békét szeretnének Európában, Magyarországon és Tapolcán is
Békét szeretnének Európában, Magyarországon és Tapolcán is
A háború és béke kérdése, illetve Tapolca fejlődési pályára állítása szerepelt több más mellett a tapolcai Polgári Szalon csütörtöki összejövetelén, amelyen Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Petri Bernadett, a Fidesz–KDNP 2024-es EP-képviselőjelöltje és Lasztovicza Máté, a Fidesz–KDNP tapolcai polgármesterjelöltje vett részt.