HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 29.
//
Péter névnap

Három veszprémi atlétának is szurkolhatunk a budapesti atlétikai világbajnokságon

2023. augusztus 17. 12:34
Veol
A hatvanhárom fős magyar csapatban három veszprémi atléta, a Sportolj Velünk SE kiválóságai is bizonyíthatnak.

A világ egyik legnagyobb, legnépszerűbb sporteseményének ad otthont idén Budapest, a szabadtéri atlétikai világbajnokságot augusztus 19. és 27. között rendezik meg a magyar fővárosban.

A megmérettetésen 63 hazai sportoló áll rajthoz, ez minden idők legnagyobb létszámú magyar csapata atlétikai vb-n.

Magyar Atlétikai SzövetségMagyar Atlétikai Szövetség

Közülük hárman a magyar színek mellett Veszprémet és az SVSE-t is képviselik a rangos viadalon. Az egyesület tájékoztatása szerint Kéri Bianka 800 méteres síkfutásban, 4x400 méteres mixváltóban, és 4x400 méteres női váltófutásban szerepel. Szögi István Dániel 1500 méteres síkfutásban, míg Kovács Ferenc Soma 5000 méteres síkfutásban versenyez a budapesti világbajnokságon.

Megtudtuk, Kéri Bianka lép először a pályára a veszprémiek közül, neki már a legelső versenynapon, augusztus 19-én szurkolhatunk, a 4x400 méteres mixváltó küzdelmeit rendezik ekkor. A 800 méteres síkfutás előfutamait augusztus 23-án (10.05) tartják, az elődöntő két nappal később lesz, a döntő pedig augusztus 27-én. A 4x400 méteres női váltófutás augusztus 26-án rajtol 19:55-kor, a döntő másnap 21:47-kor kezdődik.

vehir.huvehir.hu

Szögi István Dániel szintén rajthoz áll augusztus 19-én, az ő futása 19 órakor lesz látható 1500 méteren, az előfutamban.

Az elődöntő másnap 17:35-kor indul, a döntő pedig augusztus 23-án (21:15) van soron.

Kovács Ferenc Soma augusztus 24-én (19.00) versenyez, az ő számában augusztus 27-én rendeznek döntőt.

utánpotlássportutánpotlássport

További cikkek

Adventi gyertyagyújtás a Csolnoky Ferenc Kórházban
Adventi gyertyagyújtás a Csolnoky Ferenc Kórházban
Idén először – ám remélhetőleg hagyomány lesz belőle – közösen készül karácsony ünnepére Veszprém vármegye öt kórháza; az Ajkai Magyar Imre Kórház, a Tapolcai Deák Jenő Kórház, a Zirci Erzsébet Kórház, valamint a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház, amely advent minden ünnepnapján a helyszínét is adja a megemlékezésnek.
Navracsics Tibor: Az igazság győz az igazságtalanság fölött
Navracsics Tibor: Az igazság győz az igazságtalanság fölött
Az élet mindig győz a halál fölött, az igazság győz az igazságtalanság fölött, mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az október 23-i ünnepségen a veszprémi várban.
A főépítészek találkoznak Veszprémben
A főépítészek találkoznak Veszprémben
Jövő héten több napon át Veszprémre szegeződik az építészeti szakma tekintete. Szeptember 13. és 15. között ugyanis a királynék városában rendezik meg a közel három évtizedes múltra visszatekintő Országos Főépítészeti Konferenciát. A keddi beharangozó sajtótájékoztatón az is kiderült, mi a jelentősége ennek a rendezvénynek az átlagemberek szempontjából is.
Lélegzetelállító artista produkciókkal találkozhatunk Veszprém közterein
Lélegzetelállító artista produkciókkal találkozhatunk Veszprém közterein
Izgalmas és formabontó kortárs cirkuszi produkciók bukkannak fel Veszprém közterein 2023. szeptember 17–23. között. A Together! címmel megrendezett előadás-sorozat az adott térre komponálva, a közönség bevonásával jön létre négy ország 25 cirkuszművészének részvételével. Ebből kaptak most ízelítőt a budapesti járókelők az Erzsébet téren, Budapest Óriáskerekénél.
Július 21-én kezdődik a 32. Művészetek Völgye fesztivál
Július 21-én kezdődik a 32. Művészetek Völgye fesztivál
Július 21-én, pénteken kezdődik a 32. Művészetek Völgye; a fesztivál tíz napon át összesen 2200 programmal, koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi programokkal, jógával, workshopokkal és biciklitúrával is várja a közönséget Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden – olvasható az MTI oldalán.