HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 5.
//
Györgyi névnap

Ma kezdődik az Ajka Art City!

2023. augusztus 18. 12:22
Augusztus 18-tól 20-ig szeretettel várják a szervezők a kedves közönséget az Agóránál.

augusztus 18.

Utazás a hagyományok világába, utcai forgatag felvonulással és tánccal. A talpalávalóról pedig a Naszály zenekar és este 8 órától pedig a Szalonna és bandája gondoskodik. A látogatók megismerhetik a különböző tájegységek táncait és ruháit.
Néphagyományokat újragondolva, lehet kézműveskedni, játszani, zenélni és természetesen finomakat enni.

augusztus 19.

A 60'-as, 70'-es és 80'-as évek életérzését, élményeit hozzák el a szervezők, retro játékokkal, zenékkel, boogie-val és rock & roll-al. Az elmaradhatatlan bambi mellet hallgathatjuk este 8 órától Marót Viki és a Nova Kultúr zenekart.


 

augusztus 20.

A gyermekprogramok és a Follow The Flow koncertje mellett énekesek, zenészek, színészek térnek vissza szülővárosukba egy kellemes, kötetlen beszélgetésre.
Az Én is ajkai vagyok találkozón felidézik ajkai emlékeiket, élményeiket, pályájuk indulásának kulisszatitkait.

A vendégek között lesz: Beck Zoli, Beck László-Zaza, Sárközy Zoltán-Papa,
Kovács Barnabás, Grünvald László, Farkas András, Cserményi Zsombor, Pap Lívia, Pap Lujza, Király Dániel, Szabó Zoltán, Komáromi Sándor, Szilinyi Arnold, Kató Balázs, Csabai Csongor.

További cikkek

Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint a parkolás egyre nagyobb gondot okoz Tapolcán.
Esterházy és a gasztronómia
Esterházy és a gasztronómia
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület újabb előadás sorozata Németh István Péter költő: Esterházy Péter és a gasztronómia címmel várta az érdeklődőket az Ózsinagógában.
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Több napirendet is tárgyalt a sümegi képviselő-testület a legutóbbi ülésén, így döntöttek a lakbérek befagyasztásáról, foglalkoztak a közvilágítás korszerűsítésével és a András Ferenc filmrendező halála kapcsán is elfogadtak egy határozatot.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.