HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 2.
//
Zsigmond névnap

Kell az irodalom is - Nagy sikert aratott a Tündökölj, Tapolca

A Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt kiemelt rendezvényén színes programokkal várták az érdeklődőket.

"A Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt kiemelt rendezvénye, a Tündökölj, Tapolca nagy sikert aratott."

Erről beszélt értékelésében a sajtó munkatársainak a szervező Tamási Áron Művelődési Központ vezetője, Barczáné Tóth Boglárka. Amint azt elmondta, a Tapolcai Ünnepi Napok eseménysorozata idén kiegészült több programmal is az EKF-nek köszönhetően. 

Fotó: Tapolcai MédiaFotó: Tapolcai Média

- A négy napon át tartó rendezvénysorozat sikeréhez a hosszú és alapos előkészítés is hozzájárult, a távolabb élők számára is vonzóvá tették a programot az előzetes híradások, az ország minden pontjáról érkeztek vendégek. Idegenforgalmi szempontból szintén jelentős volt az esemény, több ezren látogattak városunkba és a rendezvények mellett a nevezetességekkel is ismerkedtek. Az esti koncertekre minden alkalommal megtelt a tér, az újítások beváltották reményeinket, a zenei színpad mellett felállított irodalmi kis színpad programjait ugyancsak nagy érdeklődés övezte. Az irodalmi sétát, az író-olvasó találkozókat sokan látogatták.  A siker arra sarkall bennünket, hogy ezen eseményeket tovább vigyük, a jövőben is megtartsuk - mondta Barczáné Tóth Boglárka. 

Fotó: Tapolcai MédiaFotó: Tapolcai Média

További cikkek

A legszebb népviseletekből nyílt kiállítás Tapolcán
A legszebb népviseletekből nyílt kiállítás Tapolcán
A tánc és a népviselet napjának ünnepén a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában népviselet-kiállítás is nyílt a Batsányi Táncegyüttes viseleteiből.
Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
Az első magyarok a Balatonnál
Az első magyarok a Balatonnál
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület Tapolcai történelmi délutánok 2024 programsorozata legutóbbi előadásán Hangodi László történész a Balatonnál letelepedő első magyarokról szólt.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.