HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 18.
//
Erik névnap

Felújított iskolában kezdték meg a diákok az új tanévet Révfülöpön

2023. szeptember 4. 11:37
MTI
Az iskola nemzedékek közötti közösség - jelentette ki a területfejlesztési miniszter pénteken a Veszprém vármegyei Révfülöp általános iskolájának tanévnyitóján.

Navracsics Tibor kiemelte: az iskolában a diákok, a tanárok, a szülők, és más szakemberek különböző nemzedékekhez tartozva tapasztalatokat és ismereteket adnak át vagy fogadnak be. Ezek közül sok nincs leírva a tankönyvekben, elméleti úton nem megtanulható, csakis a közösségben élés révén - tette hozzá.

A miniszter az iskolát a jövő közösségének is nevezte, egy olyan közösségnek, amely a célját a jövőben éri el. Ez a cél pedig az, hogy a ma diákjai olyan polgárok legyenek, akik a hazájukat szolgálják, akik kiteljesíthetik tehetségüket és megtalálják boldogságukat az életben - fogalmazott.

Navracsics Tibor rámutatott arra is, hogy ma már egy vidéki iskola a térségi összefogás színtere is, hiszen a környéken élő települések lakosai találkoznak itt és adják át tudásukat egymásnak.

Németh László István iskolaigazgató ismertetése szerint az elmúlt öt évben több mint százmillió forint értékben történtek fejlesztések az intézményben. Ezek között műanyag borítású kézilabdapályát alakítottak ki, felújították az épület külső szigetelését és lecserélték a főépület tetőszigetelését.

A most induló tanévre - a Magyar falu program pályázatán több mint 21 millió forintból - a főépületet a tornateremmel összekötő épületrész tetőszerkezetét újították meg 214 négyzetméteren, két bevilágító kupola cseréje mellett - mondta az iskola igazgatója.

Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója örömét fejezte ki, hogy egy fejlesztés átadásával kezdődik a tanév. Hangsúlyozta, hogy révfülöpi beruházásokkal megszüntethetik az iskolaépület beázását.

Török Péter (független), Révfülöp alpolgármestere elmondta: a jelenlegi iskolaépületet 1980-ban adták át és a fenntartók az elmúlt időszakban mindent megtettek annak érdekében, hogy egy színvonalas épületben tanulhassanak a diákok.

További cikkek

Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.