HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Kezdődik az 59. Badacsonyi Szüret

2023. szeptember 7. 13:09
Veol.hu
Idén immár ötvenkilencedik alkalommal rendezik meg a Badacsonyi Szüretet, amely szeptember 8. és 10. között várja az érdeklődőket színes programokkal és nívós borokkal.

A teljes hétvégét felölelő rendezvényt szervező Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye ezúttal is gondoskodik arról, hogy a résztvevők jól érezzék magukat. Az első, televízió által is közvetített szüretet 1964-ben rendezték meg, és azóta is megtartják azt a településen Badacsonyi Szüret néven. A programsorozat pénteken 19 órakor a Yesterday zenekar koncertjével kezdődik, majd 21 órától a Funky Doki zenekar lép színpadra.

Szeptember 9-én, szombaton 10 órától az Óperenciás Bábszínház interaktív, zenés mesejátéka, 11.30-tól Rosta Géza előadóművész gyermekműsora, 13 órától az Operett Musical Voices Társulat előadása szórakoztatja a nagyérdeműt. Közben megnyitja kapuit a légvár, a fanyűvő játékpark és arcfestés is várja a gyerekeket.

14.30-tól Hajdu Klára és Szakonyi Milán zenés műsora, 17 órától a Longstep zenekar koncertje következik, az ünnepélyes megnyitó 18.30-kor kezdődik Krisztin N. László polgármester köszöntőjével. 19 órakor a Nyírség Táncegyüttes műsora és táncháza, majd 21 órakor a Hello Kids zenekar koncertje szerepel a programban.

A hagyományos szüreti felvonulás vasárnap 10 órakor indul Badacsonytomajról Badacsonyba a lezárt 71-es számú főúton, 12.30-kor várható a szőlőharang megáldása, fogadása, és a szüreti sokadalom köszöntése Badacsonyban. Itt 13 órától szüreti gálaműsort láthatnak az érdeklődők néptáncegyüttesektől, majd 15.30-kor Cserpes Laura műsorával folytatódik a program, amely 17 órakor Zséda koncertjével zárul. 

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
A Kúriához fordul Kovács Mihály, az Élhetőbb városért Egyesület polgármesterjelöltje a június 9-i sümegi választás kapcsán, ahol Végh László (Fidesz–KDNP) mindössze 11 szavazattal kapott több voksot. Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újbóli számolását kérik.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.