HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 5.
//
Györgyi névnap

Az ajkaiak mellett a tapolcaiak szuperligások lettek

2023. október 5. 18:10
VEOL.hu
Két Veszprém vármegyei csapat is szerepel a sakkozók legmagasabb osztályában a 2023/2024-es idényben.

A Szuperliga Szabó László csoportjának 10 tagú mezőnyében idén már ketten képviselik Veszprém vármegyét, a Sentimento Ajka BSK-hoz csatlakozott a komoly hagyományokkal rendelkező Tapolca VSE. A bajnokság dupla fordulóval kezdődik, október 28-án rendezik az első kört, október 29-én a másodikat, a helyszín Makó lesz.

A nemzeti sakk csapatbajnokság ugyanakkor már ezen a héten elrajtol: október 8-án, vasárnap NB I-es és NB II-es mérkőzéseket rendeznek. Az NB I Charousek csoportjában a Sentimento Ajka BSK a Biatorbágy II. csapatához utazik, a Balatonfüredi SC az MTK Budapest vendége lesz. Az NB II Széchenyi csoportban a Tapolca VSE II. a Haladás VSE III. együttesét fogadja, az Ezüst Huszár SE Veszprém a Kisbér-Ászár, a Sentimento Ajka BSK az Arborétum Herény SE otthonában szerepel.

A Veszprém vármegyei első osztályú sakk csapatbajnokság új idénye november 12-én rajtol a következő alakulatok részvételével: Ajka Városi ASSE, Ezüst Huszár SE Veszprém II.-Eplény, Kelet-Balatoni SE, Péti MTE, Sentimento Ajka Bányász SK IV., Szabadgyalog SE, Tapolca VSE III.