HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 14.
//
Bonifác névnap

Kigyulladt a tósokberéndi templom tornyának faszerkezete éjszaka

2022. február 6. 12:34
ajkaiszo.hu
Teljes terjedelmében égett az Ajkán a tósokberéndi katolikus templom harangtornya szombat este, nem sokkal nyolc óra után.

Nagy veszteség érte Ajkát, de legfőképpen Tósokberéndet, ugyanis tegnap (február 5-én este, alig nyolc óra után) a környék legszebb és legértékesebb templomának, a tósokberéndi Szent István király katolikus templomnak kiégett a tornya.

Az 1808. június 10-én Úrnap utáni vasárnapon felszentelt templom tornya lett a tűz martaléka, amely 5X5 méter alapterületű, magassága a küszöbtől a gömbig 39,7 méter. A toronyban három harang lakik, amelyek az elmúlt 214 év alatt számtalanszor jelezték a faluban fellobbanó tüzeket. Most hallgattak… és minden tósokberéndi megdöbbenve, csendben, csak imádkozni tudott a lángok láttán.

Az esethez az ajkai tűzoltókat riasztották, de egy veszprémi egységet is a helyszínre vezényeltek, majd a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is a helyszínre riasztották. A lángokat sikerült körülhatárolniuk, majd megfékezni azokat.

Az eset után a hívek vasárnap közös imádságot tartanak a templommal szemközti ifjúsági házban.

hirhid.hu

További cikkek

Húszéves a városi óvoda Ajkán
Húszéves a városi óvoda Ajkán
Az Ajka Városi Óvoda 20 éves évfordulóját ünnepelte öt napon át különféle programokkal.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Zenés est a tízéves Jubilate karral
Zenés est a tízéves Jubilate karral
A Zenés esték programsorozat keretében az idén tízéves Jubilate női kar szórakoztatta az érdeklődőket a Nagy László Városi Művelődési Központ Kiállítótermében.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.