HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 14.
//
Bonifác névnap

Takarítottak, virágot ültettek Badacsonytomajon

2023. október 20. 8:10
VEOL.hu
Ha itt van az ősz, eljött az ideje, hogy ismét rendbe tegyük városunk, illetve csoportunk által készített, ültetett címerét a badacsonytomaji vasútállomás előtt - adta ki a jelszót a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) Badacsonytomaji Csoportja a napokban.

A maroknyi, ám annál lelkesebb csapat ismét a közösségért dolgozott Badacsonytomajon Fotó: SzervezőkA maroknyi, ám annál lelkesebb csapat ismét a közösségért dolgozott Badacsonytomajon Fotó: Szervezők

A maroknyi, ám annál lelkesebb csapat nem is tétlenkedett, nagy energiákat mozgósítva, rövid idő alatt hatékony munkát végzett. Az önkéntes résztvevők gazoltak, takarítottak a címeren belül és kívül, továbbá cserélték, illetve újraültették a virágokat. A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) Badacsonytomaji Csoportja egyébként tavaly ünnepelte megalakulásának huszonötödik évfordulóját és ebben az emberi léptékben meghatározó időszakban megszámlálhatatlan esemény, eredmény fűződik az elhivatott társasághoz. Mostantól immár eggyel több, elismerésre méltó közösségért végzett munka áll mögöttük. 

Szijártó János

További cikkek

Zöldágjárás a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttessel
Zöldágjárás a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttessel
A zöldágjárás jegyében telik a pünkösdi hétvége a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes számára.
Megnyílt az Egry József Emlékmúzeum
Megnyílt az Egry József Emlékmúzeum
Jelentős érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit szombaton este a badacsonyi Egry József Emlékmúzeum, ahol az önkormányzat tulajdonában lévő tizenegy Egry-festmény öt év kihagyás után kiegészült a Laczkó Dezső Múzeumtól kapott további harminc alkotással.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.