HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 13.
//
Szervác névnap

Fémhidat kapott a városligeti tó

2023. november 1. 19:04
VEOL.hu
Beemelték a fémhidat Ajkán a városligeti tó fölé október 31-én.

Már a nyáron elérte a novemberre megcélzott szintet a hazai gáztárolók töltöttsége  Fotó: Tisler AnnaMár a nyáron elérte a novemberre megcélzott szintet a hazai gáztárolók töltöttsége Fotó: Tisler Anna

A munkálatoknál jelen volt Schwartz Béla polgármester, aki elmondta, hogy a tavon eddig fahidak voltak, amelyek élettartama 15-20 év, a jelenlegi fémhíd élettartama meghaladhatja a 100 évet is. A hidat várhatóan néhány héten belül a Városligetbe látogatók is használhatják. A kialakítása íves, lépcső nem lesz rajta, így kerekesszékkel lehet azon közlekedni, valamint a park fenntartásához használt kisgépekkel is. A beruházás 56 millió forintba került, a megvalósításában Navracsics Tibor miniszter segített.

Az új híd a Városliget teljes megújításának a része. Elkészül egy rekortán futópálya, megújul az összes közlekedési létesítmény, járda, út, épül egy nagy parkoló, új közvilágítás. A közelben kialakítanak egy rendezvényparkot.

További cikkek

Húszéves a városi óvoda Ajkán
Húszéves a városi óvoda Ajkán
Az Ajka Városi Óvoda 20 éves évfordulóját ünnepelte öt napon át különféle programokkal.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Zenés est a tízéves Jubilate karral
Zenés est a tízéves Jubilate karral
A Zenés esték programsorozat keretében az idén tízéves Jubilate női kar szórakoztatta az érdeklődőket a Nagy László Városi Művelődési Központ Kiállítótermében.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.