HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 28.
//
Valéria névnap

Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt

2023. december 1. 10:35
VEOL.hu
Megszépült, megújult a Tátika, a badacsonyi kikötő melletti emblematikus, sokakban nosztalgiát ébresztő épület.

A projekt nemcsak magát az épületet, hanem annak környezetét is megújította  Fotó: Szijártó János/NaplóA projekt nemcsak magát az épületet, hanem annak környezetét is megújította Fotó: Szijártó János/NaplóA több mint 2,3 milliárd forint pályázati támogatást élvező projekt hivatalos zárását csütörtökön délelőtt tartották a helyszínen. Az ünnepélyes megnyitót később, várhatóan a tavaszi időszakban rendezik majd.

A projektzárón először Molnár Mihály pályázati referens ismertette a beruházás főbb elemeit, s áttekintést adott a kivitelezés mérföldköveiről, majd Krisztin N. László polgármester fogalmazta meg gondolatait Badacsony turisztikai attraktivitásának fejlesztése kapcsán. A teljes projektről Brájer Éva, a Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (BTTF) vezérigazgatója tájékoztatta a rendezvény résztvevőit. A BTTF a badacsonytomaji képviselő-testület tavaly augusztusi döntése alapján vette át a Tátika épület és környezetének beruházásokra vonatkozó költségvetési tételeit és ezzel a projekt végrehajtásának feladatait, de a konzorcium vezetését, a pályázat korábbi benyújtójaként, továbbra is Badacsonytomaj önkormányzata látta el.

Mint elhangzott, az épület alsó szintjén információs iroda, turisták fogadását, várakozását szolgáló közösségi tér jött létre a szükséges kiszolgálólétesítményekkel együtt, a felső szinten pedig színvonalas étterem kezdte meg működését. A projekt azonban nemcsak magát az épületet, hanem annak környezetét is megújította. Így az alsó bazársor korszerű fogadóterületként újult meg családbarát elemekkel kiegészítve. Brájer Éva arról is szólt, hogy a Tátikához kapcsolódó tartalom is kiemelten fontos számukra, így terveik szerint a létesítmény a jövőben a szőlőhegy és a borászok tevékenységének is hírmondója lesz. Ennek jegyében a vendégek az épület bejárásán túl helyi borászokkal készített interjúkat is megtekinthettek. 

Szíjártó János

További cikkek

Művészeti oktatás magas színvonalon
Művészeti oktatás magas színvonalon
A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola évről évre bizonyítja a művészeti oktatás fontosságát, a gyerekek fejlődésére gyakorolt pozitív hatást, amelyek az alkotásokon keresztül nyilvánulnak meg a külső szemlélő számára.
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármester jelöltje szerint az egyik legfontosabb feladat a városban a Malom-tó partja éjszakai díszkivilágítása és virágosítása megvalósítása.
Koltai Róberttel találkozhattak a badacsonytomajiak
Koltai Róberttel találkozhattak a badacsonytomajiak
Újabb sikeres színházi estnek adott otthont a badacsonytomaji Egry József Művelődési Ház, ahol ezúttal Koltai Róbert volt a meghívott vendég.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.