HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 2.
//
Zsigmond névnap

Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében

Idén rendezték meg második alkalommal a Fülöp Márton emlékére kiírt labdarúgás-történeti vetélkedőt, melyre az ország szinte minden tájékáról neveztek. A tapolcai Batsányi János Gimnáziumot két csapat képviselte a budapesti Groupama Arénában megrendezett országos döntőben.

A Tapolcai zöld-fehérek – Major Bálint Levente és Juhász Gábor – Tarnóczai Gézával és Nyilasi Tiborral  Forrás: iskolaA verseny idei témája a Ferencvárosi Torna Club története volt. Két online fordulót követően a legjobbak jutottak a fináléba. A rendezvényt a klub több korábbi, legendás játékosa megtisztelte jelenlétével, például Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor és Lipcsei Péter. A játékot a televízióból jól ismert Gundel-Takács Gábor vezette, gördülékennyé téve a lebonyolítást. Az impozáns helyszín is hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők számára emlékezetes maradjon a nap. 

Az iskola Hajrá, Tapolca! nevű csapatában Kötéljártó Áron József és Szabó Nimród, 11. B osztályos tanuló hatodik helyezést ért el, a Tapolcai zöld-fehérek – Major Bálint Levente és Juhász Gábor a 11. B-ből – a kilencedik helyen végzett. A díjakat Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója, valamint Fülöp Ferenc, a Fülöp Márton Alapítvány egyik életre hívója adta át. A versenyzők labdarúgással kapcsolatos könyveket, FTC-relikviákat és Fradi-mezt kaptak jutalmul, valamint belépőt a csapat idei utolsó bajnoki mérkőzésére, amelyen a ZTE lesz az ellenfél. A versenyt követően lehetőségük nyílt megtekinteni a Fradi Múzeumot, sőt, a kispadon és a pálya szélén is fényképeket készíthettek. A rangos mérkőzések helyszínét a játékoskijáró felől közelítették meg. Legalább ekkora élményt jelentett a döntőn megjelenő ismert emberek közvetlensége és barátságos viselkedése – tudtuk meg Tarnóczai Géza felkészítő tanártól.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

A legszebb népviseletekből nyílt kiállítás Tapolcán
A legszebb népviseletekből nyílt kiállítás Tapolcán
A tánc és a népviselet napjának ünnepén a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában népviselet-kiállítás is nyílt a Batsányi Táncegyüttes viseleteiből.
Az első magyarok a Balatonnál
Az első magyarok a Balatonnál
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület Tapolcai történelmi délutánok 2024 programsorozata legutóbbi előadásán Hangodi László történész a Balatonnál letelepedő első magyarokról szólt.
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Nagy sikert aratott a gyerekek körében a minapi Ovimuzsika, ahol a gyerekek zenével, énekkel, hangszerekkel találkozhattak közvetlenül, s nemcsak szemlélői, de részesei is lehettek a programnak.
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaracsoporttal képviseltette magát a Balatonalmádi Kamarazenei Találkozón, amelyet a Pannónia Kulturális Központban rendezett a Balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a napokban.
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Az Iskolakertekért Alapítvány kétnapos továbbképzésének adott otthont az Ajka Városi Óvoda április 26-27-én. A képzésen az Országos iskolakert-fejlesztési programban nyertes 25 óvoda képviselője vett részt az ország minden részéről.