HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 29.
//
Péter névnap

Illegális hulladéklerakót számolnak fel Sümegen

Mintegy háromszázmillió forintos uniós támogatásból számolják fel a sümegi illegális hulladéklerakót. A beruházás részeként zöldfelületet alakítanak ki, fákat és gyepet telepítenek, valamint utcabútorokat is kihelyeznek.

Végh László, Navracsics Tibor és Boglár Tamás a sümegi illegális hulladéklerakó felszámolásáról tartott sajtótájékoztatón a Ramassetter Látogatóközpontban  Fotó: MTI/Katona TiborNavracsics Tibor területfejlesztési miniszter a beruházást bejelentő szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, a jövő év végére megvalósuló fejlesztés nyomán nő majd az ott élők életszínvonala, javul a közérzetük. A miniszter közölte, a 2014–2020-as költségvetési időszak zárásához közeledve elmondható, Magyarország azon országok egyike, ahol a legjobban hasznosulnak az uniós források. A 2021–2027-es költségvetési időszak projektjeinek készítésekor is ezt a hatékonyságot veszik alapul – tette hozzá. Rámutatott arra, a pályázat az célozza, hogy Magyarország az unió egyik legélhetőbb országa legyen. 

Boglár Tamás projektmenedzser elmondta, hogy a Kopasz-hegyen egy csaknem 3200 négyzetméteres területen 15 ezer tonna hulladék kezelését végzik el a projekt keretében.

Végh László (Fidesz–KDNP) polgármester kiemelte: ahogy országszerte, így Sümegen is problémát jelent az illegális szeméttelepek megjelenése. Ezek megszüntetése meglehetősen költséges, ezért jelentős segítséget jelentenek az ezt célzó pályázatok – mondta.

A sümegi beruházás részeként zöldfelületet alakítanak ki, fákat és gyepet telepítenek, valamint utcabútorokat is kihelyeznek - adta hírül a hétvégén az mti.