HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 18.
//
Erik névnap

Navracsics bemutatkozott Révfülöpön

Kedélyes, baráti beszélgetéssé alakult Navracsics Tibor, a Fidesz képviselőjelöltjének révfülöpi bemutatkozása. A politikus ismertette mind pártja, mind önmaga terveit, majd a jelenlévők kérdéseire, gondjaira is igyekezett válaszokat, megoldásokat találni: köztük a szinte minden révfülöpit érintő vasúti átjárók problémájára is.

Nem járt jól az, aki nem a meghirdetett kezdésre érkezett, hiszen a Tópart Galériában az összes hely megtelt, így a későn érkezőknek állva vettek részt a másfél órásra kerekedő lakossági fórumon, kérdezz-feleleken.

Navracsics Tibor kezdetnek eléggé egyértelművé tette: a jelenlegi kormánypártnak folytatnia kell az ország vezetését. 2010-ben a polgári kormány egy teljesen lezüllesztett országot vett át, hiszen a Gyurcsány-Bajnai kormány a szakadék szélére sodorta Magyarországot, az őszödi beszéd pedig politikai válságot okozott itthon. Noha a baloldali kormány szavakban gyönyörű világról beszélt, lényegében nem történt semmi.

Ugyanakkor a 2010-ben kapott 2/3-os többség nagy felelősséget jelentett az új kormánynak, de Fidesz-KDNP által képviselt gazdaságpolitikai döntésekről mára kiderült, hogy jó irányba mozdították el az országot. Míg a baloldal a megszorításokat az emberekre hárította, az új kormány a bankoktól és a multiktól vett el, ami sokaknak ugyan nem tetszett, de a kormány inkább az emberek, mint a multik pártján áll.

A jobboldali kormány a gazdaság növekedésének eredményeit is az embereknek szeretné visszajuttatni, ezért sikerült többek között visszaállítani a 13. havi nyugdíjat, kifizetni a nyugdíjprémiumot, bevezetni a 25 év alattiak adókedvezményt és visszaadni a családoknak a befizetett SZJA-t.

A választás tétje, hogy folytatjuk-e a megkezdett munkát vagy visszafordulunk.

A helyi viszonyok kapcsán sem kertelt: tudja, hogy a Veszprém megyei 3. választókerület egyike a billegő választókerületeknek, melyet a baloldal mindenféle eszközökkel és mindenképpen meg akar nyerni. Navracsics Tibor egyértelművé tette: ő nem az a politikus, aki megmondja az embereknek, hogy miként gondolkodjanak, hogy mire van szükségük, hanem az embereket akarja meghallgatni, az elhangzottakat KÉPVISELNI, a problémáikra megoldást találni helyben az önkormányzatnál, Veszprémben a megyeszékhelyen, Budapesten a parlamentben, vagy éppenséggel Brüsszelben.

Ennek érdekében mozgósítja mindenhol fellelhető kapcsolatrendszerét, amelynek egyik jele a nem egészen egy hete bejelentett, helyben több évtizedes problémának számító mentőállomás létrehozása.

Nem a szavak, hanem a tettek számítanak.
(Ebből ugye Rig Lajosnál elég kevés van. Ezt nem Navracsics mondta, hanem a helybéliek.)

Több kérdés is felmerült az útfelújítások kapcsán is, melyekkel kapcsolatban a képviselőjelölt a következő évek feladatai közé sorolta a 71-es út kijavítását, a 84-es út rendbetételét és a bekötő utak felújítását.

A közlekedéssel kapcsolatban merült fel a vasúti közlekedés is, hiszen sokan gondolják úgy: nagyon fontos lenne, hogy minden vasúti átjáróban legyen sorompó, hiszen ennek hiánya miatt már Révfülöpön is volt számos baleset. Navracsics Tibor úgy gondolja, hogy a Füred és Tapolca közötti szakasz villanyosítása okán valószínűleg ez a probléma meg fog oldódni, de addig is a kiemelt baleseti gócpontoknál mielőbb cselekedni kell.

A képviselő-jelölt megígérte, hogy igyekszik minden felmerülő problémára megoldást találni, de ehhez a legfontosabb, hogy április 3-án rá és pártjára szavazzanak az emberek.

hirhid.hu

További cikkek

Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.