HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 3.
//
Tímea névnap

Sümeg köszöntötte vállalkozóit

2024. január 8. 15:41
Koós Rita
Újévi koccintásra invitálta Végh László polgármester a városban működő cégek vezetőit.

A köszöntőn a résztvevők hallhattak Sümeg 2023-as fejlesztéseiről, illetve képet kaphattak a közép és hosszú távú tervekről. Ami azért bír különös jelentőséggel, mivel a városban   hagyománya van a vállalkozók és az önkormányzat összefogásával megvalósított fejlesztéseknek. Tavaly több járda újult meg ebben a konstrukcióban, illetve a Magyar Posta tulajdonában lévő, romos épületet is korszerűsítettek. De az elmúlt évekből is hozhatunk példákat, hiszen – többek között -  Ramassetter Vince szülői háza is komoly közösségi összefogással szépült meg.

2024 legsürgetőbb feladataként Végh László polgármester a belvárosi lakóépületek homlokzatának felújítását és a „fő tér” rehabilitációját emelte ki. Szó volt a városban tapasztalható turizmus fellendülésről is, ami egyértelműen a Nemzeti Kastély és Várprogram keretein belül felújított Vár és Püspöki Palota látogatottságának köszönhető, illetve a város fesztiváljai is sok látogatót vonzottak az utóbbi időben.

Kovács László a Térségi Vállalkozók Egyesületének elnöke ugyancsak az összegfogást, a közös gondolkodást hangsúlyozta pohárköszöntőjében. Kiemelte: a vállalkozók elemi érdeke, hogy Sümeg továbbra is fejlődési pályán maradjon, amiért a maguk részéről mindent megis fognak tenni.

Jelzés értékű volt, hogy az esemény vendéglátását két helyi vállalkozás biztosította.

Koós Rita

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Névváltoztatást tervez a sümegi Pannon Császári és Királyi Borlovagrend. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor rövidesen Sümeg egykori mecénása, jótevője, Ramassetter Vince nevét viseli majd a borrend.