HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 4.
//
Mónika névnap

Kreatív lucabúza-szépségversenyt rendeztek Ajkán

2024. január 9. 9:11
Veol.hu
Mindenki nyert, aki részt vett a lucabúza-szépségversenyen, amelynek díjátadását január 5-én tartották a csikólegelői közösségi házban.

Pethő Anita a győztes Luca-babával  Fotó: Gyarmati LászlóA bejegyzés alatt álló Csikólegelőért Egyesület elnöke, Pethő Anita elmondta, hogy a Modern Ajka programsorozat részeként hirdették meg a versenyt, amelyre a szervezők által reméltnél nagyobb volt az érdeklődés. A hagyomány felélesztésének célja volt a közösségi összetartás erősítése, ugyanis a résztvevők tanácsokat adtak egymásnak, megbeszélték a tapasztalataikat. A díjátadás előtt Pethő Anita elmondta, hogy a kreativitásra is figyeltek, számított a csíráztatóedény kinézete, az ötletesség. 

Az óvodás kategóriát a Patakparti Óvoda Vuk csoportja nyerte, második lett a Vizikék Óvoda Méhecske csoportja, harmadik a Patakparti Óvoda Mazsola csoportja, különdíjat érdemelt ki a Patakparti Óvoda Pillangó csoportja. Felnőtt kategóriában első lett Bürger Márta, második Vátiné Boda Rózsa, harmadik Kovácsné Pogány Kinga, különdíjas Kovács Noémi. A helyezettek csíráztatóedényt és magvakat, a többi résztvevő magvakat kapott ajándékba. 

Tisler Anna

További cikkek

Esterházy és a gasztronómia
Esterházy és a gasztronómia
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület újabb előadás sorozata Németh István Péter költő: Esterházy Péter és a gasztronómia címmel várta az érdeklődőket az Ózsinagógában.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.
Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
Az első magyarok a Balatonnál
Az első magyarok a Balatonnál
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület Tapolcai történelmi délutánok 2024 programsorozata legutóbbi előadásán Hangodi László történész a Balatonnál letelepedő első magyarokról szólt.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.