HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 2.
//
Zsigmond névnap

Sümegen nem került sokba a tél eddig

2024. január 19. 13:04
Veol.hu
Nagyjából a tél felénél járunk, s bár a február még tartogathat kemény napokat, eddig különösebben nem okozott gondot a hideg évszak.

Sümeg és legfőbb nevezetessége, a vár, téli külsővel. Az elmúlt években viszonylag ritka a havas látkép, ám jó oldala ennek, hogy az utak járhatóvá tétele nem kerül annyiba az önkormányzatnak, mint a 10-20 esztendővel ezelőtti teleken  Fotó: Szijártó János/NaplóA sümegi önkormányzat által működtetett Sümegi Közszolgáltató Kft. 17,6 tonna síkosságmentesítő szóróanyagot használt fel eddig, ez nettó 880 ezer forintba került – tudtuk meg a cég ügyvezető igazgatójától. Viola Norbert hozzátette, az anyagot a vállalat telephelyén tárolják, hogy szükség esetén azonnal tudják használni. A kijuttatáshoz és az utak tisztításához szükséges gépek, berendezések, szintén rendelkezésre állnak, műszaki állapotuk megfelelő. Az évszak feléig mindössze néhány olyan nap volt, amikor közbe kellett lépni az utak járhatóvá tétele érdekében. 

– Ez az elmúlt évek viszonylatában jobb, mint az átlag, és a tavalyi évnél is kedvezőbb, de mivel hátravan még a február, ez változhat. Mindenesetre a közszolgáltató kft. szakemberei és gépei készenlétben állnak – tette hozzá az ügyvezető.

Szijártó János 

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Névváltoztatást tervez a sümegi Pannon Császári és Királyi Borlovagrend. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor rövidesen Sümeg egykori mecénása, jótevője, Ramassetter Vince nevét viseli majd a borrend.