HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 7.
//
Gizella névnap

Lakó-pihenő övezetet alakítanak ki Sümegen

2024. január 25. 0:45
Veol.com
Lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat Sümegen az Építők útján, a városrészben élő idősek, játszótérre igyekvő kismamák és gyermekek biztonsága érdekében.

Mintegy százmillió forintból újult meg 2022-ben az Ifjúság utca és az Építők utca Sümegen, a fotó az akkori ünnepélyes átadáson készült. Ezúttal lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat a játszótérrel határos Építők utcában  Fotó: Szijártó János/NaplóMintegy százmillió forintból újult meg 2022-ben az Ifjúság utca és az Építők utca Sümegen, a fotó az akkori ünnepélyes átadáson készült. Ezúttal lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat a játszótérrel határos Építők utcában Fotó: Szijártó János/Napló

Erről Végh László polgármester tájékoztatta a lakosságot minapi közleményében. Ezzel együtt sebességcsökkentő küszöböt is elhelyeznek az utca két végpontján a forgalomcsillapítás miatt. A kivitelezés várhatóan két hét alatt befejeződik. A lakó-pihenő övezet ismérvei között szerepel az autósokra vonatkozó 20 kilométer/órás sebességkorlátozás, illetve a 3,5 tonnát meghaladó járművek kizárása az érintett területről. Pozitív tapasztalatok alapján a lakosság egyetértése alapján az övezet a KISZ lakótelepre is kiterjeszthető lesz a későbbiekben. A lakó-pihenő övezetben a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják, de a járművek forgalmát szükségtelenül nem akadályozhatják. Járművel várakozni csak az erre kijelölt területen szabad. 2022-ben egyébként százmillió forintból újult meg az Ifjúság utca és az Építők utca Sümegen. Előbbi 383 méter hosszúságban, utóbbi 356 méter hosszban kapott új burkolatot és a csapadékvíz elvezetése is rendeződött.

Szijártó János