HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 26.
//
Ervin névnap

Öt egyéni jelölt kerül a szavazólapra

Nemrég tartotta ülését a Veszprém Megye 03. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság, ahol döntés született az egyéni körzetben induló jelöltek nyilvántartásáról.

A Veszprém megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületben öt egyéni jelölt közül lehet majd választani április 3-i országgyűlési választáson. Bár Pócsi Lajos az induláshoz elegendő mennyiségű ajánlóívet adott le a határidőig, de azok között a bizottság számos olyat talált, amely nem felelt meg az előírásoknak. A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Számadó István nyilvántartásba vétele is elutasításra került.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Fórizs Lajos, a Megoldás Mozgalom által indított képviselőjelölt 500 aláírást leadva kerül fel az áprilisi szavazólapokra.

Fenyves Zoltán helyett Navracsics Tibor indul a Fidesz-KDNP képviseletében a következő országgyűlési választásokon, mivel Fenyves szerint a két pártszövetség győzelmében a jelenlegi kormánypártnak olyan jelöltre van szüksége a választókerületben, aki meg tudja nyerni a legtöbb szavazatot. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos 2000 érvényes aláírást tudott leadni a mai határidőig.

Rig Lajos a legutóbbi országgyűlési választáson alulmaradt a fideszes Fenyves Zoltánnal szemben, de Vona Gábor lemondása miatt helyet kapott a Parlamentben, jelenleg is országgyűlési képviselő. 2021-ben egyetlen jelöltként győzött az ellenzéki előválasztáson, így a Jobbik és az ellenzéki összefogás őt támogatja a tapolcai választókerületben. Rig 1800 ajánlást szerzett.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje a választókerületben Sándor Balázs, 21 éves egyetemista, szintén leadta ma a szavazólapra való felkerüléshez szükséges aláírásokat.

Takács Lajos badacsonytomaji önkormányzati képviselő független jelöltként szeretne megmérkőzni a fent említett személyekkel a parlamenti mandátumért. Úgy látszik, hogy erre meglesz az alkalma április 3-án, mivel neki is sikerült összegyűjtenie a szükséges számú ajánlást.

hirhid.hu