HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 29.
//
Péter névnap

Szülőföldről versben és rajzban: Tósokberénd modern szemmel

2024. február 7. 10:10
Veol.hu
A Modern Ajka program részeként meghirdetett Tósokberénd modern szemmel alkotópályázat eredményhirdetését tartotta a közösség február elején a közösségi házban. Rejtőné Csizmadia Márta koordinátor megköszönte a beérkezett munkákat és az érdeklődést.

Józsa Károly versben fogalmazta meg, miért jó Tósokberénden élni Fotó: Gyarmati LászlóJózsa Károly versben fogalmazta meg, miért jó Tósokberénden élni Fotó: Gyarmati László

 

A délutánt Józsa Károly nyitotta meg Tósokberénd című versével, majd Somogyi László tolmácsolta saját költeményét. Verset mondott még Pálovics Tímea és Szentmiklóssy Liliána. Szurics Eszter prózáját is taps fogadta, majd a Svédországban élő Horváth Vivien a fenntarthatóságról küldött filmet, amelyben bemutatta azt, ők hogyan élnek harmóniában a természettel. Az egyetlen felnőtt, aki festményt küldött be, Kajdi Rita volt. Az óvodásoknál Pallaga Gergő és Németh Gergő, valamint a Csicsergő csoport kapott ajándékot a rajzáért. Az alsó tagozatosoknál különdíjjal jutalmazták Weinhardt Viola munkáját. Az első helyezést Názer Ákos szerezte meg, második lett Csöndör Emma, harmadik Csepregi Boróka. A felsősöknél Kiss Szófia Fanni, Vér Dóra Alexandra és Németh Zselyke lett a dobogósok sorrendje. 

Tisler Anna