HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 29.
//
Péter névnap

Telt ház előtt zajlott az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar farsangi hangversenye

2024. február 19. 8:52
Veol.hu
A február 17-én a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében tartott eseményen minden szék foglalt volt. Érkezett minden korosztály, a kisgyermektől, akiből talán egyszer szintén fúvós lesz, a középkorúakon át a nyolcvanon felüliekig. Az aulában már kezdés előtt fél órával várták, hogy beléphessenek az alkalomhoz megfelelően feldíszített színházterembe

Dorner László beszédében kiemelte, hogy munka, kitartás, szorgalom nélkül nincs eredmény  Fotó: Gyarmati LászlóA jelmezben színpadra lépett zenészeket és Szücs Krisztián karnagyot vastaps fogadta. Az estén konferáló Parrag Leonóra, a művelődési intézmény munkatársa szintén jelmezbe bújt.

Ajka Város Önkormányzata és Schwartz Béla polgármester nevében Dorner László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester elmondta, hogy a számos díjat nyert, mindig nagy érdeklődés mellett fellépő fúvós zenekar száz éve alakult. Azóta mindig képesek megújulni, gyakorolni, utánpótlást nevelni, gondozni a tehetséget. A siker nem magától jön, az mögött rengeteg próba, kemény munka, kitartás, szorgalom, lemondás van. Lemondás nemcsak a zenész, hanem a család és a közösség részéről is, amelyben a zenekari tag él. 

Azért is tesznek, hogy a zenét kedvelő, szorgalmas, tehetséges fiatalok is fejlődhessenek. Az est bevételét a Kocsár Miklós Zeneiskola ifjúsági fúvós zenekarának ajánlják fel. A bányász fúvósok működését az önkormányzat pénzzel és a próbaterem biztosításával is támogatja. 
Szücs Krisztián tavaly a sok éven át végzett kiemelkedő szakmai munkájáért az önkormányzat Oktatásért - Nevelésért díszoklevelében részesült. 
A hangversenyen részt vettek a pápai, a várpalotai, a balatonfüredi és a szombathelyi fúvósok, valamint Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenekar és Mazsorett Szövetség elnöke. 

Tisler Anna