HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 23.
//
Dezső névnap

Újból összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs

Ma reggel ismét összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs. Orbán Viktor vezetésével áttekintették a háborús helyzet legújabb fejleményeit.

Orbán Viktor vezetésével ma reggel ismét összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a Karmelita kolostroban. Az ülésen áttekintették az ukrán-orosz háborús helyzet friss fejleményeit, és elemzik a rendelkezésre álló információkat. A miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette, hogy a Kormány minden lépését Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében hozza meg.

Forrás: portfolio.huForrás: portfolio.hu

Február 27-én Orbán Viktor rendkívüli interjút adott az M1-nek. Ebben arról, beszélt, hogy stratégiai nyugalomra van szükség. Ismételten hangsúlyozta, hogy Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia. A kormányfő hozzátette, hogy ezért óvakodni kell minden átgondolatlan, gyorsan meghozott döntéstől.

Orbán Viktor hozzátette, ha közel kerül a hbáorú Magyarország határaihoz, akkor a magyar hadsereg minden erőfeszítés ellenére is, teljes védelmet csak a NATO kötelékén belül tudunk biztosítani Magyarország számára. A miniszterelnök hangsúyozta azt is, hogy a szabály az az, hogy minden menekültön segíteni kell, aki a szomszédból jön.

hirhid.hu

További cikkek