HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 4.
//
Mónika névnap

Amerikából érkezett előadót hallgattak az ajkai diákok

2024. február 29. 23:31
Veol.hu
Mindent megértettek az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységébe járó osztályok, akik a veszprémi American Cornerből érkezett angol nyelvi szakember, Emily Todd előadását hallgatták.

Emily Todd előadás közben Fotó: Tisler Anna Az előadáson a  nyelvi előkészítősök és az emelt szintű angolos csoportok diákjai vettek részt, a három órában csaknem 130 tanuló. Az első órában Falussy Boglárka ismeretterjesztő Kahoot-kvízzel készült Amerikáról, gasztronómia, híres helyek, földrajz, ünnepek és jeles napok témakörben.

A második órában vetített képes előadásában szó volt többek között a települések fejlődéséről, bemutatva az egykori kis falvakat, amelynek lakosai földművelésből éltek, és a ma ott álló felhőkarcolókat, amelyekben egyenként elfér egy falu lakossága, illetve bemutatta a déli államokat és a saját városát.

A diákok hallottak az egzotikus állatokról, a növényekről, a szigetekről. A harmadik órában Emily az egyetemet mutatta be, ahol tanult, valamint szólt az amerikai felsőoktatás néhány egyedi jellemzőjéről. Az előadást követően a diákok kérdezhettek. Sashalmi Melindától, idegen nyelvi munkaközösség vezetőjétől megtudtuk, hogy a technikum régóta jó viszonyt ápol az American Cornerrel, amelynek vezetője, Falussy Boglárka és a külföldi szakemberek évek óta felkeresik az iskolát, hogy segítsék a bánkisok nyelvtanulását. Idén február 28-án három órában hallgatták az osztályok Emmy előadását. 

Tisler Anna

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
Az első magyarok a Balatonnál
Az első magyarok a Balatonnál
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület Tapolcai történelmi délutánok 2024 programsorozata legutóbbi előadásán Hangodi László történész a Balatonnál letelepedő első magyarokról szólt.
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Nagy sikert aratott a gyerekek körében a minapi Ovimuzsika, ahol a gyerekek zenével, énekkel, hangszerekkel találkozhattak közvetlenül, s nemcsak szemlélői, de részesei is lehettek a programnak.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaracsoporttal képviseltette magát a Balatonalmádi Kamarazenei Találkozón, amelyet a Pannónia Kulturális Központban rendezett a Balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a napokban.