HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Kiszámítható és biztonságos a badacsonytomaji költségvetés

2024. február 29. 23:37
Veol.hu
Kiszámíthatónak, biztonságosnak nevezte Krisztin N. László polgármester az idei badacsonytomaji költségvetést, amelyet a város képviselő-testülete már januárban elfogadott.

Krisztin N. László polgármester Fotó: Szíjártó JánosKrisztin N. László polgármester Fotó: Szíjártó János

 

Mint megtudtuk, működési kiadásokra 1,14 milliárd forintot, fejlesztésekre, felhalmozási kiadásokra több mint 114 millió forintot terveztek be a 2024-es költségvetésben.

Kiszámítható, biztonságos az idei költségvetés, amelyet az itt élők igényei, elvárásai szerint állítottunk össze – hangsúlyozta Krisztin N. László polgármester Fotó: Szijártó János

– A helyi adókat nem emeltük meg, viszont terveztük a beiskolázási segélyt, illetve keretet különítettünk el a 60 év felettiek köszöntésére az idei évben is. Ami a fejlesztéseket illeti, a 2023-ban megkötött szerződések alapján ebben az évben napelemes lámpák kerülhetnek a Káptalantóti útra, reményeink szerint elkészül a Balaton utca csapadékvíz-elvezetése, de tervezünk további útfelújítási munkákat, és új játszótéri eszközök beszerzése is várható. Kiszámítható, biztonságos költségvetés az idei, amelyet az itt élők igényei, elvárásai szerint állítottunk össze – hangsúlyozta.

Krisztin N. László arra külön kitért, hogy számukra a 2024-es esztendő bővelkedik jubileumokban, hiszen idén ünneplik Badacsonytomaj várossá nyilvánításának 20. évfordulóját, 60 éves lesz a Badacsonyi szüret, és éppen 100 évvel ezelőtt alakult meg a Badacsonytomaj Sport Egyesület. A polgármester hozzátette, Badacsonytomaj Kulturális Intézménye a megszokottnál is színvonalasabb programokkal igyekszik emlékezetessé tenni ezeket az eseményeket, de minden ünnepnek, rendezvénynek akkor van értelme, ha azt a településen élő emberek magukénak érzik. Ezért az önkormányzat számít a város civil szervezeteire, a helyi vállalkozókra, intézményekre és minden jó szándékú emberre, aki szereti a lakóhelyét és tenni is hajlandó érte. 

Szijártó János

További cikkek

Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármester jelöltje szerint az egyik legfontosabb feladat a városban a Malom-tó partja éjszakai díszkivilágítása és virágosítása megvalósítása.
Koltai Róberttel találkozhattak a badacsonytomajiak
Koltai Róberttel találkozhattak a badacsonytomajiak
Újabb sikeres színházi estnek adott otthont a badacsonytomaji Egry József Művelődési Ház, ahol ezúttal Koltai Róbert volt a meghívott vendég.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Tomaj lakomája – Történelmi és gasztrofesztivál május elején
Tomaj lakomája – Történelmi és gasztrofesztivál május elején
Hagyományteremtő szándékkal hívják életre Badacsonytomajon Tomaj lakomáját, ami a szervezők tervei alapján Magyarországon teljesen egyedülálló történelmi és gasztrofesztivál lesz.