HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

XII. Dunántúli Táncfesztivál és Verseny Sümegen

2022. február 28. 19:27
Idén ismét várja Sümeg a táncolni szerető csoportokat és egyéni versenyzőket.

Megjelent a versenykiírás, miszerint március 24-ig lehet nevezni szóló és csoportos versenyzőknek a sümegi táncfesztiválra. A kategória kínálat is igen gazdag, a Modern tánc, a Jazz, a Hip-hop, de a Klasszikus balett is szerepel                       – többek között - a kínálatban. A korosztály is igen széles, hiszen a 6-35 év között várják a táncosokat.

Fontos tudni, hogy egy nevezéssel maximum kettő darab koreográfiával indulhatnak a versenyzők. A nevezési határidő 2022. március 24. 24.00 óra, ugyanakkor a verseny napján április 9-én kell regisztrálni.

A zsűri több értékelési szempontot is figyelembe vesz. Nézik a Technikai tartalmat, természetesen a koreográfia és az előadásmód is központban lesz.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Fodor József a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ intézményvezető helyettese elmondta, hogy komoly szakmai zsűri vezeti végig a napon a táncosokat.  Paksa Eszter tánctanár, koreográfus; Bakó Gábor koreográfus tánctanár, táncművész, és Stefán Gábor koreográfus foglal helyet a zsűri asztalánál. Ami eddig nem volt, idén mind a három korcsoport versenye után lesznek olyan megbeszélések ahol a csoportvezetők kapnak szakmai útmutatást a bemutatott produkcióról.

Az elmúlt években olyan sok produkció volt, hogy a színház termünk kicsinek bizonyult, és az iskolát kellett igénybe vennünk. Idén kicsit módosítottunk a kiíráson és 60 produkciónál húztuk meg a határt, így az eseményhez méltón, a színházteremben mutatkozhatnak be a csapatok. – mondta a főszervező. Kiemelte, hogy szintén új az idei versenyben, hogy gálával zárjuk a napot, ahol a különdíjakat kaphatják meg a versenyzők.

Érdemes tehát a tánccsoportoknak és a szóló táncosoknak nevezni, hiszen komoly szakmai támogatást is kapnak a versenyzők ezen a fesztiválon.

A jelentkezés mente és bővebb információk Fodor Józsefnél (06 87 345 678, sumegiprogramok@gmail.com).

 

hirhid.hu

További cikkek

Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozata Sümegen rendezte meg az első személykövető polgárőr szolgálati kutyás oktatást és képzést a hétvégén.