HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

XII. Dunántúli Táncfesztivál és Verseny Sümegen

2022. február 28. 19:27
Idén ismét várja Sümeg a táncolni szerető csoportokat és egyéni versenyzőket.

Megjelent a versenykiírás, miszerint március 24-ig lehet nevezni szóló és csoportos versenyzőknek a sümegi táncfesztiválra. A kategória kínálat is igen gazdag, a Modern tánc, a Jazz, a Hip-hop, de a Klasszikus balett is szerepel                       – többek között - a kínálatban. A korosztály is igen széles, hiszen a 6-35 év között várják a táncosokat.

Fontos tudni, hogy egy nevezéssel maximum kettő darab koreográfiával indulhatnak a versenyzők. A nevezési határidő 2022. március 24. 24.00 óra, ugyanakkor a verseny napján április 9-én kell regisztrálni.

A zsűri több értékelési szempontot is figyelembe vesz. Nézik a Technikai tartalmat, természetesen a koreográfia és az előadásmód is központban lesz.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Fodor József a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ intézményvezető helyettese elmondta, hogy komoly szakmai zsűri vezeti végig a napon a táncosokat.  Paksa Eszter tánctanár, koreográfus; Bakó Gábor koreográfus tánctanár, táncművész, és Stefán Gábor koreográfus foglal helyet a zsűri asztalánál. Ami eddig nem volt, idén mind a három korcsoport versenye után lesznek olyan megbeszélések ahol a csoportvezetők kapnak szakmai útmutatást a bemutatott produkcióról.

Az elmúlt években olyan sok produkció volt, hogy a színház termünk kicsinek bizonyult, és az iskolát kellett igénybe vennünk. Idén kicsit módosítottunk a kiíráson és 60 produkciónál húztuk meg a határt, így az eseményhez méltón, a színházteremben mutatkozhatnak be a csapatok. – mondta a főszervező. Kiemelte, hogy szintén új az idei versenyben, hogy gálával zárjuk a napot, ahol a különdíjakat kaphatják meg a versenyzők.

Érdemes tehát a tánccsoportoknak és a szóló táncosoknak nevezni, hiszen komoly szakmai támogatást is kapnak a versenyzők ezen a fesztiválon.

A jelentkezés mente és bővebb információk Fodor Józsefnél (06 87 345 678, sumegiprogramok@gmail.com).

 

hirhid.hu

További cikkek

Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia, LMBTQ, ,,újbeszél" – ezeket a fogalmakat járták körbe pénteken délután Sümegen, a Padányi Alapítvány által szervezett programon a Róza cukrászdában.
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Zöldy Pál Civilben című verseskötetét mutatták be pénteken a püspöki palota kávézójában. A szerzővel a házigazdák képviseletében Sümegi Kata beszélgetett.
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.
A biológiai nem már a születés előtt eldől
A biológiai nem már a születés előtt eldől
Megtaláljuk, vagy kitaláljuk magunkat? címmel tartott előadást Sümegen Uzsalyné Pécsi Rita főiskola tanár, neveléskutató szerdán délután. A meghívott vendéget és az érdeklődőket a házigazdák nevében Végh László polgármester, a szervező Padányi Alapítvány képviseletében Horváth Tibor köszöntötte a Róza cukrászdában.