HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 19.
//
Emma névnap

Túlélési ösztön – debütáló könyv Sümegen

2022. március 1. 19:35
hirhid.hu
Túlélési ösztön címmel jelent meg a Nemzeti Fórum újságírói által írt, és a Magyar Hírlapban 2015 és 2021 között megjelent írásaiból szerkesztett kötet. A hat szerző által jegyzett írások közéleti témákat ölelnek fel.

Az MDF-ből törvénytelenül kizárt, és emiatt kivált országgyűlési képviselők 2004 őszén, Lezsák Sándor vezetésével megalakították a Nemzeti Fórum Egyesületet.

Célja a haza szolgálata. A nemzeti hagyományokat tisztelő, a keresztény kultúra szellemi és erkölcsi értékeit valló patrióta egyesület. Tiszteli az elődök ország-alkotó tevékenységét. Lezsák Sándor a mai napig küzd céljaiért.

A kötet legelső könyvbemutatója Sümegen volt, dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő-jelölt kezdeményezésére,  2022.02.28-án. Az est moderátora Gajdics Ottó újságíró volt, a szerzők közül Nagy Dóra és Lóránt Károly osztották meg gondolataikat a közönséggel.

Folyamatosan támadnak minket – mondta bevezetőjében Gajdics Ottó, de mivel magyarok vagyunk, nem adjuk fel a küzdelmet. A nemzeti öntudatot nem tudják megtörni, mert mindig bekapcsol a társadalomban a természetes túlélési ösztön.  Igazolja ezt a két jelenlévő publicista is.

Forrás: Sümeg és Térsége Facebook-oldalForrás: Sümeg és Térsége Facebook-oldal

Szó volt a globalista világ és a nemzetállamok szembenállásáról is. Nagy Dóra azt hangsúlyozta, hogy a globalista erők nem tudják azt elképzelni, hogy a nemzetállamok mentén is lehet a globalizmust hasznunkra fordítani. Ezért a nemzetállamban ellenséget látnak, hiszen nem tudják az embereket egy globális „fogyasztó géppé” átalakítani. Hangsúlyozta a család, a házasság és a gyermekvállalás fontosságát annak a szemszögéből is, hogy a család védőhálóként funkcionál és nem lehet elvtelenül irányítani az embert. Arra a gyakori vádra, miszerint nacionalista fejjel gondolkodnak a magyarok úgy reagált, hogy azért, mert nemzetben gondolkodunk, nem szeretnénk a környező népeket elpusztítani, hanem pont ellenkezőleg, velük partnerségben, közös értékek mentén szeretnének együtt gondolkodni, dolgozni, élni. Ugyan ez vonatkozik az európai értékekre is. Ezért nem szabad ezt egy globális masszává oldani. Lornát Károly beszélt arról is, hogy személyes tapasztalata, hogy Európa számos országában is a nemzetállami gondolkodást helyezik előtérbe, és nem osztoznak a most „divatos” politikai gondolkodásban.

A publicisták beszéltek a gender témáról is, és érintettek más fontos témákat is. A könyvbemutató után a szerzők a közönség bevonásával beszélgettek aktuálpolitikai kérdésekről.

hirhid.hu

További cikkek

Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia, LMBTQ, ,,újbeszél" – ezeket a fogalmakat járták körbe pénteken délután Sümegen, a Padányi Alapítvány által szervezett programon a Róza cukrászdában.
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Zöldy Pál Civilben című verseskötetét mutatták be pénteken a püspöki palota kávézójában. A szerzővel a házigazdák képviseletében Sümegi Kata beszélgetett.
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.
A biológiai nem már a születés előtt eldől
A biológiai nem már a születés előtt eldől
Megtaláljuk, vagy kitaláljuk magunkat? címmel tartott előadást Sümegen Uzsalyné Pécsi Rita főiskola tanár, neveléskutató szerdán délután. A meghívott vendéget és az érdeklődőket a házigazdák nevében Végh László polgármester, a szervező Padányi Alapítvány képviseletében Horváth Tibor köszöntötte a Róza cukrászdában.