HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 30.
//
Katalin, Kitti névnap

Lasztovicza Máté polgármesterjelölt utcafóruma Tapolcán

2024. április 6. 7:46
Veol.hu
A legfontosabb a fejlesztések sora, az orvosi ügyelet visszahozása, a tan­uszoda megépítése.

Többek között erről beszélt a Kazinczy téren tartott utcafórumán Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje. Amint elmondta, az uszodának ott kell megépülnie, ahol a helyiek szeretnék, de a helyi járati közlekedés rendezésére ugyancsak szükség van, sőt, korszerűbb autóbuszokat kell munkába állítani. Fejlesztések sorának kell készülnie a városban. 
– A keleti városrészben több közösségi tér, játszótér kialakítására, parkolók aszfaltozására lenne szükség. Fontos lenne egy szakembercsoporttal egyeztetve megoldani kormányprogramból az Y házak felújítását. A kilenc ház mindegyikében száz lakás van, nagy közösséget érintenének a fejlesztések – mondta a polgármesterjelölt. Hozzátette, hogy minden körzetben tartanak majd fórumot, hogy megismerjék az ott élők problémáit. 
A fórumon részt vevők a fenti témákon túl többek között kutyafuttató kialakítását és a parkok jobb felszereltségét jelezték igényeik között. 

Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje első alkalommal tartott utcafórumot, de a város minden körzetébe szeretne eljutni hasonló céllal. A jelölt mellett Horváthné Somogyi Ildikó, a 7-es és Törőcsik Attila, a 6-os számú választókerület képviselőjelöltje is bemutatkozott.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaracsoporttal képviseltette magát a Balatonalmádi Kamarazenei Találkozón, amelyet a Pannónia Kulturális Központban rendezett a Balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a napokban.
Elkezdődött Tapolca tavaszi ünnepe
Elkezdődött Tapolca tavaszi ünnepe
Koncertekkel, előadásokkal, gyermekprogramokkal, kiállítókkal nyílt meg a Tapolca Tavasz fesztivál pénteken a Malom-tó partján.
A "most" hívószóra írt drámákat adta elő a tapolcai társulat
A "most" hívószóra írt drámákat adta elő a tapolcai társulat
A Tamási Áron Művelődési Központ színtársulata idén is benevezett az Okuláré projektbe, hogy a nem kis kihívásnak maradéktalanul eleget téve három drámaíró egy témára írt egyfelvonásosait vigye a közönség elé.
Eredményt hirdettek a Kazinczy-napok zárásán
Eredményt hirdettek a Kazinczy-napok zárásán
Befejeződtek a Tapolcai Kazinczy Ferenc Általános Iskola által rendezett tanulmányi versenyek, amelynek eredményhirdetését a napokban tartották az intézményben.