HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 30.
//
Katalin, Kitti névnap

János vitéz a tapolcai színpadon

2024. április 15. 20:58
Veol.hu
Két egymást követő előadáson mutatta be Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékát a Tapolcai Musical Színpad és a Batsányi Táncegyüttes.

Az érdeklődők pénteken és szombaton tekinthették meg a darabot a Tamási Áron Művelődési Központban Halápiné Kálmán Katalin rendezésében, illetve április 15-én, hétfőn 19 órától is lesz egy előadás. A János vitéz nagy kihívás volt az együttesnek, azonban a fellépők minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy a magasra helyezett lécet átugorják. Iluska és Kukorica Jancsi a búcsúzás pillanatában Fotó: Szijártó János/Napló

A közönség reakciójából, a mű végén felzúgó vastapsból úgy tűnik, ez sikerült.

A Tapolcán nagy sikerrel bemutatott daljátékban Szabó György játszotta János vitézt, míg Iluska szerepében Bali Mónikát áthatta a közönség. Báder Zoltán alakította Bagót, a francia királykisasszonyt Horváth Marika, a francia királyt Tóth Istvánt, a strázsamestert Novák István, a gonosz mostohát Horváthné Szép Melinda. A további szerepekben Horváth Bélát, Tóth Máté Pétert, Horváth Áront, Czimondor Ákost, Németh Kristófot, Piller Zsombort, Németh Gabriellát, Sümegi Juditot, Tasner Rékát, Krámli Beátát, Szabó Angelikát, Kondor Korinát, Kaszás Marcellt, Pethő Zsófiát és Malasics Adélt láthatta a közönség. Közreműködött a Batsányi Táncegyüttes Buzás Balázs és Kiss Bernadett vezetésével, a technikát Horváth Zoltán, a díszletet Horváth Magdolna biztosította.

Az elmúlt huszonnégy évben rendezvények sokaságán működött közre a Tapolcai Musical Színpad, számos saját zenés produkciót mutattak be, és jó néhány ismert énekes nőtte ki magát a Halápiné Kálmán Katalin nevével fémjelzett, díjakban és elismerésekben bővelkedő művészeti csoportból. Ezúttal a János vitézzel kápráztatták el közönségüket. 

Szíjártó János