HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 24.
//
Iván névnap

Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának

2024. május 17. 17:23
Veol.hu
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.

– Célul tűztem ki, hogy az egyik legfontosabb tervet, a tanuszoda kivitelezését megoldjuk. Hiszen ez egy 2017-ben indult projekt volt az egész országban és azóta húzódik a beruházás. Szinte csak Tapolca az egyetlen hely, ahol nem valósult meg a tanuszoda-beruházás, amelynek a törvény értelmében minden járási székhelyen el kell készülnie.Lasztovicza Máté szerint úszó- és vízilabda szakosztálya is lehetne a városnak a tanuszoda megépülésével  Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az önkormányzatnak is lépnie kell ebben az ügyben, reméljük, hogy a jövőbeli önkormányzat tud is lépni, hogy végre megvalósulhasson a projekt. Ez minden szempontból fontos a városnak, sőt nemcsak Tapolcának, hanem a környéken élőknek is. Hiszen az óvodások és iskolások most Ajkára és Sümegre járnak úszni, ha éppen ott van hely erre. Tapolca nagy vonzáskörzettel bíró település, a bennünket körülölelő sok kis faluból is idejönnének a gyerekek úszni, elsajátítani a vízi sportokat. Ebben Törőcsik Attila képviselőjelölttel már egyeztettünk, partner lenne ebben, hiszen ő vízilabdaedzőként tevékenykedett hosszú ideig. Létrehozhatnánk Tapolcán az úszó- és vízilabda-szakosztályt. Amellett a felnőtteknek és az idősek számára ugyancsak jó kikapcsolódási lehetőség lenne, igény szerint különféle foglalkozások során őrizhetnék meg egészségüket az uszodában – mondta a polgármesterjelölt.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Remek hangulatú zenés este Tapolcán
Remek hangulatú zenés este Tapolcán
Remek hangulatú zenés estére számított a közönség a Tapolcai Musical Színpad szombati gálaműsora kapcsán, s mint kiderült, senkinek nem kellett csalódnia. Az énekesek produkciói ezúttal is elnyerték a nagyérdemű figyelmét.
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
A gyerekek és szüleik már a nyári szünetben érezhetik magukat, bár a tanévzáró ünnepség és a bizonyítványok kiosztása még hátravan az iskolákban.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
A Kúriához fordul Kovács Mihály, az Élhetőbb városért Egyesület polgármesterjelöltje a június 9-i sümegi választás kapcsán, ahol Végh László (Fidesz–KDNP) mindössze 11 szavazattal kapott több voksot. Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újbóli számolását kérik.