HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 24.
//
Iván névnap

Rehabilitálni kell a belvárosi udvarokat Tapolcán

2024. május 22. 7:57
Veol.hu
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje és Neszler Imre Attila, a tapolcai 3-as számú választási körzet képviselőjelöltje tartott utcafórumot kedden délután a Borudvarban.

Lasztovicza Máté és Neszler Imre Attila tartott utcafórumot kedden a Borudvarban  Fotó: Tóth B. ZsuzsaLasztovicza Máté átfogó képet adott arról, hogy a városban melyek a legfontosabb tennivalók. – Tapolca az egyik legszebb hely hazánkban, mindenképpen meg kell valósítani olyan turisztikai fejlesztéseket, amelyek vonzóvá teszik várost, és amelyek a holt szezonban is idecsalogatják a vendégeket. Fürdőfejlesztést tervezünk, fel kell építeni a tanuszodát, közösségi tereket kell kialakítani. A helyijárat-közlekedés problémái ugyancsak megoldásra várnak, szükség van a hétvégi és a kora reggeli autóbuszjáratokra, hogy az éjszaka dolgozók is hazajussanak. Foglalkozni kell a parkolási lehetőségek javításával, burkolni kell a parkolókat, járdák létrehozása szükséges. A keleti városrészben, a Barackosban nincs járda, aszfaltozni kell az autó- és a gyalogosforgalom számára is. Több ezerre tehető azok száma, akik elvándoroltak a városból az utóbbi években, ezt a tendenciát meg kell állítani. Szolgálati lakásokat kell kialakítani ennek érdekében, akkor pályakezdők számára is vonzó lehet a város. A kórházban kevés az orvos, ezen a problémán is segíthetne a lakhatás – mondta a polgármesterjelölt. Utóbbival kapcsolatban az elhangzott kérdésekre válaszolva hozzátette, hogy a kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy legalább a 24 órás ügyeletet visszaállíthassák Tapolcán, ennek érdekében már vizsgálatok folynak. Elengedhetetlen a nagy cégek ide telepítése is a munkahelyek érdekében. 

Neszler Imre Attila arról beszélt, hogy a belvárosban sürgető lenne a Deák Ferenc utcától északra eső udvarok rehabilitációja. – Aki több év után érkezik Tapolcára, azt mondja, hogy itt megállt az idő, nem fejlődik a város. A Borudvarban, a Vasudvarban és a mellette levőben egyaránt meg kell oldani a csapadékvíz elvezetését, térburkolást. Egy-egy eső után áll a víz, a Borudvarban a műemlékké nyilvánított Lessner-pincébe beszivárog a csapadékvíz. A parkolóhelyek vízben állnak, a gyalogosok sárban haladnak. 2024-ben már elvárható lenne, hogy kulturált legyen a belváros. Zöldterületeket és parkolóhelyeket kell kialakítani. Áldatlan állapotok vannak a belvárosban ilyen szempontból, főként piaci napokon – mondta Neszler Imre Attila. Hozzátette, hogy a tapolcai belvárosban zárva tartó ingatlanokkal is kellene foglalkozni, azok helyén is lehetne parkolókat kialakítani.

Tóth B. Zsuzsa 

További cikkek

Remek hangulatú zenés este Tapolcán
Remek hangulatú zenés este Tapolcán
Remek hangulatú zenés estére számított a közönség a Tapolcai Musical Színpad szombati gálaműsora kapcsán, s mint kiderült, senkinek nem kellett csalódnia. Az énekesek produkciói ezúttal is elnyerték a nagyérdemű figyelmét.
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
A gyerekek és szüleik már a nyári szünetben érezhetik magukat, bár a tanévzáró ünnepség és a bizonyítványok kiosztása még hátravan az iskolákban.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
A Kúriához fordul Kovács Mihály, az Élhetőbb városért Egyesület polgármesterjelöltje a június 9-i sümegi választás kapcsán, ahol Végh László (Fidesz–KDNP) mindössze 11 szavazattal kapott több voksot. Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újbóli számolását kérik.