HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Rehabilitálni kell a belvárosi udvarokat Tapolcán

2024. május 22. 7:57
Veol.hu
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje és Neszler Imre Attila, a tapolcai 3-as számú választási körzet képviselőjelöltje tartott utcafórumot kedden délután a Borudvarban.

Lasztovicza Máté és Neszler Imre Attila tartott utcafórumot kedden a Borudvarban  Fotó: Tóth B. ZsuzsaLasztovicza Máté átfogó képet adott arról, hogy a városban melyek a legfontosabb tennivalók. – Tapolca az egyik legszebb hely hazánkban, mindenképpen meg kell valósítani olyan turisztikai fejlesztéseket, amelyek vonzóvá teszik várost, és amelyek a holt szezonban is idecsalogatják a vendégeket. Fürdőfejlesztést tervezünk, fel kell építeni a tanuszodát, közösségi tereket kell kialakítani. A helyijárat-közlekedés problémái ugyancsak megoldásra várnak, szükség van a hétvégi és a kora reggeli autóbuszjáratokra, hogy az éjszaka dolgozók is hazajussanak. Foglalkozni kell a parkolási lehetőségek javításával, burkolni kell a parkolókat, járdák létrehozása szükséges. A keleti városrészben, a Barackosban nincs járda, aszfaltozni kell az autó- és a gyalogosforgalom számára is. Több ezerre tehető azok száma, akik elvándoroltak a városból az utóbbi években, ezt a tendenciát meg kell állítani. Szolgálati lakásokat kell kialakítani ennek érdekében, akkor pályakezdők számára is vonzó lehet a város. A kórházban kevés az orvos, ezen a problémán is segíthetne a lakhatás – mondta a polgármesterjelölt. Utóbbival kapcsolatban az elhangzott kérdésekre válaszolva hozzátette, hogy a kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy legalább a 24 órás ügyeletet visszaállíthassák Tapolcán, ennek érdekében már vizsgálatok folynak. Elengedhetetlen a nagy cégek ide telepítése is a munkahelyek érdekében. 

Neszler Imre Attila arról beszélt, hogy a belvárosban sürgető lenne a Deák Ferenc utcától északra eső udvarok rehabilitációja. – Aki több év után érkezik Tapolcára, azt mondja, hogy itt megállt az idő, nem fejlődik a város. A Borudvarban, a Vasudvarban és a mellette levőben egyaránt meg kell oldani a csapadékvíz elvezetését, térburkolást. Egy-egy eső után áll a víz, a Borudvarban a műemlékké nyilvánított Lessner-pincébe beszivárog a csapadékvíz. A parkolóhelyek vízben állnak, a gyalogosok sárban haladnak. 2024-ben már elvárható lenne, hogy kulturált legyen a belváros. Zöldterületeket és parkolóhelyeket kell kialakítani. Áldatlan állapotok vannak a belvárosban ilyen szempontból, főként piaci napokon – mondta Neszler Imre Attila. Hozzátette, hogy a tapolcai belvárosban zárva tartó ingatlanokkal is kellene foglalkozni, azok helyén is lehetne parkolókat kialakítani.

Tóth B. Zsuzsa 

További cikkek

Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Nyáron is várja a kicsiket a könyvtár
Nyáron is várja a kicsiket a könyvtár
A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtára a nyári szünetben sem hagyja magára a kicsiket.