HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 24.
//
Iván névnap

Megújul az ajkai kriptongyár épülete

2024. május 23. 20:36
Veol.hu
Birtokba vette a munkaterületet a kivitelező cég, így megkezdődött a világ első kriptongyára felújításának a második üteme. A munkaterületet május 21-én Schwartz Béla polgármester és Varga Andrea, a működtető Csingervölgy Kft. ügyvezetője adta át.

Varga Andrea köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy a felújítást követően egy év múlva már új fényében tündökölhet a jelenleg multikulturális élményközpontként használt épület. Schwartz Béla elmondta, hogy nagy múltra tekint vissza a világ első kriptongyára. Az első ütemben csak az alsó szintet tudták felújítani, de már azzal is bevonult a megye kulturális életébe, ugyanis az Európa Kulturális Fővárosa program keretében már népszerű eseményeknek adott helyet, amely azt mutatja, hogy jó volt a cél, amelyet annak idején meghatároztak. Nem csupán a művészet kedvelőit várják, az épület üzemeltetői a fiatalok számára is terveznek programokat. Kezdődik a kriptongyár felújításának újabb üteme Fotó: Tisler Anna

A második ütemben sok minden megújul. Bíznak abban, hogy a beruházás határidőre, 8 hónap alatt elkészül. A második ütem befejezését követően is marad még feladat, hiszen a külső környezet rendezése és a trafóház megújítása szerepel a soron következő célok között. 

Tisler Anna

További cikkek

Remek hangulatú zenés este Tapolcán
Remek hangulatú zenés este Tapolcán
Remek hangulatú zenés estére számított a közönség a Tapolcai Musical Színpad szombati gálaműsora kapcsán, s mint kiderült, senkinek nem kellett csalódnia. Az énekesek produkciói ezúttal is elnyerték a nagyérdemű figyelmét.
Apák napi élménysport
Apák napi élménysport
Apák napi élménysportprogramot tartott az ajkai Hétszínvirág óvoda az Ilona-malom kertjében, Fodor-Novák Gyöngyi óvodapedagógus ötlete alapján.
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
Vége a tanévnek, készülnek a bizonyítványok
A gyerekek és szüleik már a nyári szünetben érezhetik magukat, bár a tanévzáró ünnepség és a bizonyítványok kiosztása még hátravan az iskolákban.
Visszatér a közönségkedvenc
Visszatér a közönségkedvenc
A labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka csapata újabb két játékos érkezését jelentette be. A bakonyiak Major Gergőt szerezték meg, illetve a korábbi A védelem jobb oldalán bevethető Major Székesfehérváron és a Puskás Akadémiánál nevelkedett, majd ezt követően három évet az NB II-es Aqvital FC Csákvárnál szerepelt. A legutóbbi 2 szezonban a szintén NB II-es BFC Siófokot erősítette, ahol több, mint 50 alkalommal lépett pályára a másodosztályban – áll a bakonyiak közleményében. közönségkedvencet, Kovács Nikolaszt.
Exkluzív tárlaton mutatkozott be az ajkai tűzoltó
Exkluzív tárlaton mutatkozott be az ajkai tűzoltó
Veszprém vármegye tűzoltóinak hírnevét az ajkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tehetséges alkotója, Leopold László címzetes tűzoltó főtörzsőrmester öregbítette, steampunk stílusú vasművészeti alkotásaival.