HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Apák napi élménysport

2024. június 24. 7:17
Veol.hu
Apák napi élménysportprogramot tartott az ajkai Hétszínvirág óvoda az Ilona-malom kertjében, Fodor-Novák Gyöngyi óvodapedagógus ötlete alapján.

A program célja, hogy a közös játék során barátkozzanak, élményhez jussanak gyerekek, szülők egyaránt  Fotó: Gyarmati LászlóA sportos feladatokat Ládi János, a Bakonyi Tájfutó Klub elnöke vezette. Az első feladat az akadálypálya volt, a végén kötél segítségével másztak vissza a kiindulópontra, majd a labirintus- és a mátrixpálya következett. A lengő- és a gurítós teke is nagyon tetszett a gyerekeknek, számolták, hogy hány bábu dőlt el. A kosárlabda-feladatot pénzgurítás vonalra, pénzdobás serlegbe és vonalra követte. Pihenés közben megnézték az éremkiállítást.  

Nagy Szilvia, a Hétszínvirág óvoda igazgatóhelyettese kérdésünkre elmondta, hogy az apák napját először szervezték meg, de hagyományt kívánnak teremteni abból. Az édesapák a családi kötelék erős összetartói, fontos részei a családnak. A program célja, hogy a közös játék során barátkozzanak, élményhez jussanak gyerekek, szülők egyaránt. A pályát teljesítő apák ajándékcsomagot kaptak, sokféle finomsággal. A szervezők málnaszörppel és zsíros kenyérrel kínáltak mindenkit, a zöldséget, amivel ízesítették, az óvodakertben termelték. 

Tisler Anna