HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Navracsics Tibor: példaértékű felújítások történnek Sümegen

2024. június 7. 7:18
Veol.hu
Megtekintette Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a felújítás alatt lévő műemlék jellegű épületeket Sümeg belvárosában csütörtökön.

Fotó: Kovács Erika / NaplóFotó: Kovács Erika / NaplóA minisztert elkísérte Végh László polgármester, Papp Imre várkapitány és Böjte Éva szállodaigazgató, képviselőjelölt (Fidesz–KDNP), a beruházásokat finanszírozó vállalkozások vezetői, a jelenlegi képviselők, illetve a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei, valamint Tarbuza Attila, a beruházó cég ügyvezető igazgatója.Fotó: Kovács Erika  / NaplóFotó: Kovács Erika / Napló

Navracsics Tibor miniszter kérdésünkre azt mondta, példaértékű, ami összefogással Sümegen történik, és ezt a mintát reményei szerint követik az országban máshol is. 

Kovács Erika

További cikkek

Könnyítést jelentő gépek, eszközök a Magyar falu program segítségével
Könnyítést jelentő gépek, eszközök a Magyar falu program segítségével
Szisztematikusan építkező faluként jellemezte Bodorfát Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, aki a Magyar falu programban nyert eszközök ünnepélyes átadásán vett részt pénteken.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.