HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 24.
//
Iván névnap

Báloztak a nyugdíjasok Ajkán

2024. június 10. 23:03
Veol.hu
Bálozni hívta a 23 éve működő Üveges Nyugdíjasklub az Ajkán működő nyugdíjasklubokat.

Bálozni hívta a 23 éve működő Üveges nyugdíjas klub a városban működő klubokat  Fotó: Fotó: Gyarmati LászlóDorner László alpolgármester a város önkormányzata nevében köszöntötte a szervezőket és a megjelenteket. Hozzátette, jó látni, hogy az idősebb korosztály tagjai ennyire összetartanak. Elmondta, hogy egykor, friss diplomásként néhány évig ő is az üvegesekkel együtt dolgozott, néhány munkafolyamatot ki is próbált, nem volt könnyű, megtanulta tisztelni az ott dolgozókat. Ma a szépkorúak összejönnek, élvezik az együttlétet, tudnak egymással felszabadultan beszélgetni, erőt merítenek azokból a hétköznapokra. Ajkán húsz fölötti a nyugdíjasklubok száma, a város minden évben pályázatot ír ki a támogatásukra. 

Pék Attila önkormányzati képviselő és felesége, Anita minden rendezvényen és városrészben, ahol zene is van, önzetlenül szórakoztatja a bálozókat. Az alpolgármester köszönetet mondott az Üveges Nyugdíjasklub tagjainak, hogy hosszú idő óta segítik az óvárosi Kossuth parkban tartott rendezvényeit, a közösségi karácsonyt, húsvétot és a kirakattárlatot, majd köszönetként átnyújtott Soós Ferencné klubvezetőnek egy csokor virágot. 

A megjelenteket énekkel és verssel köszöntötte Horváth Jánosné, Józsa Károly három saját versét mondta el, Eszlinger Sándorné és Brotschul Istvánné szintén verset mondott. A műsort követően Pék Attila és felesége Anita zenélt, a színpad előtti tér már az első dalnál megtelt táncolókkal. A szervezők tombolasorsolást is tartottak. A szerencsések többek között Ozorai Sándor alkotó egy festményét nyerhették el. 

Tisler Anna

További cikkek

Apák napi élménysport
Apák napi élménysport
Apák napi élménysportprogramot tartott az ajkai Hétszínvirág óvoda az Ilona-malom kertjében, Fodor-Novák Gyöngyi óvodapedagógus ötlete alapján.
Visszatér a közönségkedvenc
Visszatér a közönségkedvenc
A labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka csapata újabb két játékos érkezését jelentette be. A bakonyiak Major Gergőt szerezték meg, illetve a korábbi A védelem jobb oldalán bevethető Major Székesfehérváron és a Puskás Akadémiánál nevelkedett, majd ezt követően három évet az NB II-es Aqvital FC Csákvárnál szerepelt. A legutóbbi 2 szezonban a szintén NB II-es BFC Siófokot erősítette, ahol több, mint 50 alkalommal lépett pályára a másodosztályban – áll a bakonyiak közleményében. közönségkedvencet, Kovács Nikolaszt.
Exkluzív tárlaton mutatkozott be az ajkai tűzoltó
Exkluzív tárlaton mutatkozott be az ajkai tűzoltó
Veszprém vármegye tűzoltóinak hírnevét az ajkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tehetséges alkotója, Leopold László címzetes tűzoltó főtörzsőrmester öregbítette, steampunk stílusú vasművészeti alkotásaival.
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
A Kúriához fordul Kovács Mihály, az Élhetőbb városért Egyesület polgármesterjelöltje a június 9-i sümegi választás kapcsán, ahol Végh László (Fidesz–KDNP) mindössze 11 szavazattal kapott több voksot. Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újbóli számolását kérik.