HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Báloztak a nyugdíjasok Ajkán

2024. június 10. 23:03
Veol.hu
Bálozni hívta a 23 éve működő Üveges Nyugdíjasklub az Ajkán működő nyugdíjasklubokat.

Bálozni hívta a 23 éve működő Üveges nyugdíjas klub a városban működő klubokat  Fotó: Fotó: Gyarmati LászlóDorner László alpolgármester a város önkormányzata nevében köszöntötte a szervezőket és a megjelenteket. Hozzátette, jó látni, hogy az idősebb korosztály tagjai ennyire összetartanak. Elmondta, hogy egykor, friss diplomásként néhány évig ő is az üvegesekkel együtt dolgozott, néhány munkafolyamatot ki is próbált, nem volt könnyű, megtanulta tisztelni az ott dolgozókat. Ma a szépkorúak összejönnek, élvezik az együttlétet, tudnak egymással felszabadultan beszélgetni, erőt merítenek azokból a hétköznapokra. Ajkán húsz fölötti a nyugdíjasklubok száma, a város minden évben pályázatot ír ki a támogatásukra. 

Pék Attila önkormányzati képviselő és felesége, Anita minden rendezvényen és városrészben, ahol zene is van, önzetlenül szórakoztatja a bálozókat. Az alpolgármester köszönetet mondott az Üveges Nyugdíjasklub tagjainak, hogy hosszú idő óta segítik az óvárosi Kossuth parkban tartott rendezvényeit, a közösségi karácsonyt, húsvétot és a kirakattárlatot, majd köszönetként átnyújtott Soós Ferencné klubvezetőnek egy csokor virágot. 

A megjelenteket énekkel és verssel köszöntötte Horváth Jánosné, Józsa Károly három saját versét mondta el, Eszlinger Sándorné és Brotschul Istvánné szintén verset mondott. A műsort követően Pék Attila és felesége Anita zenélt, a színpad előtti tér már az első dalnál megtelt táncolókkal. A szervezők tombolasorsolást is tartottak. A szerencsések többek között Ozorai Sándor alkotó egy festményét nyerhették el. 

Tisler Anna

További cikkek

Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
A Padragkút városrészben működő Szivárvány Óvodában örvendetesen növekszik a gyermekek száma. A következő évet két csoportban és csoportonként 22-23 gyermekkel kezdik.