HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 4.
//
Ulrik névnap

A Kúria elutasította a beadványt

2024. június 29. 8:19
Veol.hu
Jogerőre emelkedett a június 9-én tartott önkormányzati választás eredménye Sümegen, miután a választás törvényességét megkérdőjelező beadványt előbb a Veszprém Vármegyei Területi Választási Bizottság, majd a Kúria is elutasította. Így immár a Kúria határozata alapján is az előző ciklusban is polgármesterként tevékenykedő Végh László marad Sümeg polgármestere.

A Kúria döntése után jogerőre emelkedett a június 9-én tartott önkormányzati választás eredménye Sümegen, így az véglegesnek tekinthető. A képen az újonnan megválasztott képviselő-testület Fotó: önkormányzatAmint azt lapunkban megírtuk, a Kúriához fordult Kovács Mihály, az Élhetőbb városért Egyesület polgármesterjelöltje a június 9-i sümegi választás kapcsán, ahol Végh László (Fidesz–KDNP) mindössze 11 szavazattal kapott több voksot, mint ő. Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újraszámolását kérték. A Kúria a kérelmező bírósági felülvizsgálati kérelmét érdemi vizsgálat nélkül elutasította, s amint azt a határozatban írták, a végzés ellen további jogorvoslatnak nincs helye.

Június 9-én a Fidesz–KDNP jelöltje, Végh László 1410 szavazattal 50,2 százalékos támogatást ért el az Élhetőbb Városért Egyesület jelöltjével, Kovács Mihállyal szemben, aki 1399 voksot szerzett, ami 49,8 százalékos eredmény. A szoros  eredmény láttán Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újraszámolását kérték. A több pontban összegzett fellebbezést előbb a  Veszprém Vármegyei Területi Választási Bizottság, majd a Kúria is elutasította. Így Végh László kezdheti meg a következő önkormányzati ciklust Sümeg polgármestereként, az újonnan megválasztott képviselő-testülettel, Barcza Zoltánnal, Böjte Évával, Meszlényi Dezső Márkkal, Németh Zoltán Sándorral, Oszkó Zoltánnal, Remete Józseffel, Réfi Jánossal és Szalai Máriával.

Szijártó János

További cikkek

Kilencmilliárdból újulhatna meg Sümeg belvárosa
Kilencmilliárdból újulhatna meg Sümeg belvárosa
A megkezdett munka folytatását, a város további fejlesztését, a helyi közösség építését és a turizmus, azon belül is a vallási turizmus erősítését tartja kiemelten fontos feladatnak az elkövetkező években Végh László polgármester, aki immár tíz éve tölti be pozícióját Sümegen, és a júniusi önkormányzati választások eredményeként ősztől kezdi meg harmadik ciklusát.
Gyerekjáték az egész!
Gyerekjáték az egész!
Sümeg város kulturális életének egyik meghatározó szerepét tölti be a tánc. A Balance Táncegyüttesgazdag gálája azt sugallta, hogy gyerekjáték az egész.
Semmelweis Ignác példája
Semmelweis Ignác példája
A mai egészségügyi dolgozók számára is példa Semmelweis Ignác alázatossága, figyelmessége. Nagy hangsúlyt fektetett a fiatalok oktatására. Ma is fontos az innováció, a folyamatos megújulás, a tanulás. Erre a kórház dolgozói közül mindenki nyitott. A hivatás gyakorlásának tétje az ember, az emberélet, a gyógyítás – fogalmazta meg köszöntőjében a Magyar Imre Kórház Semmelweis-napi ünnepségén Királyné Gősi Erika főigazgató. A június 27-én tartott ünnepségen részt vett Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dorner László, Ajka alpolgármestere.
Sümegen találtak egy bankkártyát, nagyon rosszul döntött a két fiatal
Sümegen találtak egy bankkártyát, nagyon rosszul döntött a két fiatal
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai rövid idő alatt elfogtak két fiatalkorút.
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
A Kúriához fordul Kovács Mihály, az Élhetőbb városért Egyesület polgármesterjelöltje a június 9-i sümegi választás kapcsán, ahol Végh László (Fidesz–KDNP) mindössze 11 szavazattal kapott több voksot. Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újbóli számolását kérik.