HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 2.
//
Ottó névnap

Hagyománnyá tenné a családi napot a vadásztársaság

2024. június 30. 21:15
Veol.hu
Ajkán a Fekete István Vadásztársaság családi napot rendezett vasárnap. A társaság tagjai a rendezvényre elhozták családjukat és közeli barátaikat.

Az ünnep kezdetét vadászkürt hangja jelezte, majd Dukán László, a társaság elnöke köszöntötte az egybe gyűlteket. Elmondta, már 2017-ben is volt ilyen rendezvény, de sajnos, azóta csak most sikerült megszervezni. Terveik között szerepel, hogy a családi nap hagyomány legyen a társaságnál. Fotó: olvasó

Beszámolt arról is, hogy a tagság többsége már régen volt fiatalokból áll, de bízik abban, hogy a családokból majd az utódok átveszik a helyüket. A tagság és a vendégek a vadászház kertjében, az elhunyt vadásztársak emlékművénél koszorút helyezett el. Ez alatt az idő alatt a vendégek részére készített ételek finom illata szállt a levegőben. Készült a nyárson sült vaddisznó és a szarvaspörkölt. A gyerekeket ugrálóvár, sétakocsikázás és célba lövő verseny is várta. A családok élénk beszélgetésekkel ismerkedtek egymással és a társaság tagjaival. A vidám családi összejövetel az esti órákban ért véget. A vendégek a jól sikerült nap után köszönetet mondtak a szervezőknek, és abban a biztos tudatban búcsúztak, hogy jövőre ismét találkoznak. 

Bakonyi Zoltánné

További cikkek

Művészeti oktatás szép példákkal
Művészeti oktatás szép példákkal
A Szín és Vonal Művészetoktatási Közhasznú Alapítvány által működtetett badacsonytomaji székhelyű Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola oktatását a Magyar Művészeti Akadémia tagjai közül többen is hatékonyan támogatják.
Negyedszázada Árok party
Negyedszázada Árok party
Huszonötödik alkalommal zajlott a városban a retró számítógépes találkozó, az Árok party. A program pénteken kora délután kezdődött, és vasárnap hajnalig tart. Guzslován Gábor és Oszvald Balázs fő szervezőtől a névadásról megtudtuk, hogy valami jól hangzó magyar nevet kívánták választani, amelyet a külföldről érkezők is ki tudnak ejteni.
Ha nyár, akkor veteránmotoros találkozó
Ha nyár, akkor veteránmotoros találkozó
A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület a XXIV. Veteránmotoros találkozót rendezte a hétvégén.
Semmelweis Ignác példája
Semmelweis Ignác példája
A mai egészségügyi dolgozók számára is példa Semmelweis Ignác alázatossága, figyelmessége. Nagy hangsúlyt fektetett a fiatalok oktatására. Ma is fontos az innováció, a folyamatos megújulás, a tanulás. Erre a kórház dolgozói közül mindenki nyitott. A hivatás gyakorlásának tétje az ember, az emberélet, a gyógyítás – fogalmazta meg köszöntőjében a Magyar Imre Kórház Semmelweis-napi ünnepségén Királyné Gősi Erika főigazgató. A június 27-én tartott ünnepségen részt vett Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dorner László, Ajka alpolgármestere.
Zenei élmények és városnézés
Zenei élmények és városnézés
Közös programon vettek részt az Ajkai Pedagógus Női Kar és a Jubilate Nőikar tagjai és ismerőseik június 23-án.