HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 8.
//
Mária névnap

Koszorúzás a nemzetiségi hétvégén Ajkán

2024. július 8. 8:31
Veol.hu
Német nyelvű szentmisével kezdődött Ajkán a nemzetiségi hétvége utolsó napja vasárnap, július 7-én, majd délben az iskola melletti világháborús emlékműnél koszorúztak.

https://cdn.veol.hu/2024/07/37JOcBoHT-aLpH1hjGpzio_22cfKNyMPKqOs5aE63uw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I1ZTVjNjM3MTg2NzQwZDM4YTIxYWQwMzM4NTAxOGRh.jpgMegemlékező beszédében Töltl János, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke Szent Ferencet idézve megfogalmazta, a gyűlölet helyett legyen szeretet, egyetértés, megbocsátás, igazság, remény és hit. Ez szabadságot és boldogságot hoz életünkbe. 
A misén és a megemlékezésen a Német Nemzetiségi Dalkör és Kiss Krisztián, a Regenbogen Művelődési Központ vezetője működött közre. Délután a helyi és térségi nemzetiségi dalosok és táncosok adtak műsort. 

Tisler Anna

További cikkek

Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
A világon a második, Európában az első helyen áll Gaál Zsóka sakkozó a 18 éven aluli lányok ranglistáján.
Új épületben kezdődött a tanév
Új épületben kezdődött a tanév
Az egykori óvoda épületéből kialakított tantermekben kezdték meg a 2024-2025-ös tanévet az ajkai Csodavár Általános Iskola alsó tagozatos diákjai szeptember 2-án.
Az ősi mesterség őrzőjét, a bányászt köszöntötték
Az ősi mesterség őrzőjét, a bányászt köszöntötték
74. alkalommal rendeztek bányásznapot Ajka-Padragkúton, ahol Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter is köszöntötte az ünnepelteket.
Állami kitüntetést kapott a zeneiskola volt igazgatója
Állami kitüntetést kapott a zeneiskola volt igazgatója
A Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehette át augusztus huszadika alkalmából Péni Béla Budapesten. A Járdányi Pál Zeneiskola idén nyugdíjba vonult igazgatójának, egyben a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar leköszönő karnagyának Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője adta át az állami kitüntetést.
Új harangokat kapott a tósokberéndi plébániatemplom
Új harangokat kapott a tósokberéndi plébániatemplom
A vasárnapi szentmise kezdetén Udvardy György érsek áldotta meg az Ajka-tósokberéndi Szent István király plébániatemplom felújított tornyát és szentelte fel az új harangokat a templom bejárata előtt.