HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 8.
//
Mária névnap

Az együttműködés lehetőségei és hatásai

2024. július 10. 7:43
Veol.hu
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.

A Táj-Kapocs Alapítvány és a Nemzeti Művelődési Intézet vezetői az együttműködési lehetőségekről tárgyaltak  Forrás: Napló  Fotó: alapítványMindkét szervezet jelentős erőket mozgósít a kultúra ápolása és a helyi közösségek összekapcsolása terén. A Táj-Kapocs szempontjából azonban elsősorban ezek térségfejlesztési hatásai lehetnek fontosak. A Nemzeti Művelődési Intézet sikeres Látóút programjai nagyban segíthetik ezt a folyamatot. A Táj-Kapocs alapítói között két népfőiskola is szerepel, a Vasvár Népfőiskola és a Hunyor Népfőiskola, melyek kiemelt szerepet vállalnak az együttműködésben. Emellett támaszkodhatnak a szintén alapító Famulus Egyesület és a Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért nevű taliándörögdi szervezet szakértő munkájára is.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Mozgalmas szeptemberre számíthatnak Sümegen
Mozgalmas szeptemberre számíthatnak Sümegen
A változatos augusztusi rendezvények után a szeptember is mozgalmas lesz Sümegen a kultúra területén. A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ az ősszel is gondoskodik jó programokról.
Az ősi mesterség őrzőjét, a bányászt köszöntötték
Az ősi mesterség őrzőjét, a bányászt köszöntötték
74. alkalommal rendeztek bányásznapot Ajka-Padragkúton, ahol Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter is köszöntötte az ünnepelteket.
Állami kitüntetést kapott a zeneiskola volt igazgatója
Állami kitüntetést kapott a zeneiskola volt igazgatója
A Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehette át augusztus huszadika alkalmából Péni Béla Budapesten. A Járdányi Pál Zeneiskola idén nyugdíjba vonult igazgatójának, egyben a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar leköszönő karnagyának Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője adta át az állami kitüntetést.
Civil piknik a palotakertben
Civil piknik a palotakertben
Huszonnégy sümegi civil szervezet munkáját, céljait és közösségét ismerhették meg az érdeklődők szombaton. A közösségi kapcsolatok erősítését célzó első Civil piknik színes műsorkínálattal várt mindenkit a palotakertben.
Navracsics Tibor: a szakemberhiány enyhítését szolgálja a Balaton-környéki bérlakásépítési támogatás
Navracsics Tibor: a szakemberhiány enyhítését szolgálja a Balaton-környéki bérlakásépítési támogatás
A szakemberhiány enyhítését szolgálja a Balaton-környéki önkormányzatok számára elérhető ötmilliárd forint keretösszegű pályázati támogatás bérlakásépítésre – emelte ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön Badacsonytomajon, ahol a kétfordulós pályázat első körének eredményeit ismertették a térség országgyűlési képviselőivel.