HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 2.
//
Zsigmond névnap

Térfigyelő kamerarendszerrel a jobb közbiztonságért

2022. március 10. 10:13
ajkaiszo.hu
Ajka Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a lakosság biztonságban érezze magát és vagyontárgyait, ezért 2018-tól közterületi kamerarendszer kiépítésébe kezdett, mely a mai napig bővül városszerte. A beruházásnak köszönhetően eddig 20 kamera lett kihelyezve, jellemzően a belvárosban, de a város több kiemelt önkormányzati beruházásához is telepítettek objektíveket.

A kamerák kihelyezéséhez, üzemeltetéséhez számos törvénynek, rendeletnek, előírásnak kell megfelelni, főleg, hogy azok használhatóak legyenek a rendőrségi eljárások során, ezért a rendszert kizárólagosan az ajkai közterület-felügyelet kezeli, ők a munkájuk során az Ajkai Rendőrkapitánysággal együtt dolgoznak.

Forrás: blikk.huForrás: blikk.hu

Az elmúlt években sok esetben a kamerák felvételei alapján kerülhetett sor a bűnelkövetők személyének azonosítására. Általánosságban elmondható, hogy vagyon elleni bűncselekmények, garázdaságok, testi sértések voltak a legnagyobb számban, melyeknél tudtak segíteni a felvételekkel a nyomozások során.

Az önkormányzatnak eltökélt szándéka a kamerarendszer folyamatos bővítése a jövőben, egy még jobb, még élhetőbb város reményében.

hirhid.hu

További cikkek

A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Az Iskolakertekért Alapítvány kétnapos továbbképzésének adott otthont az Ajka Városi Óvoda április 26-27-én. A képzésen az Országos iskolakert-fejlesztési programban nyertes 25 óvoda képviselője vett részt az ország minden részéről.
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.