HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 26.
//
Ervin névnap

Ajkai csapat is ott van a diákverseny döntőjében

2021. november 15. 10:15
Piac&Profit
Egy ajkai, egy székesfehérvári, egy kaposvári és egy komlói középiskola csapata csatlakozott a két nappal korábban, elsőként bejutott négy team mellé a harmadik alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 11-ei megyei elődöntőiben, s nyert ezáltal jogot a december 9-ei országos döntőben való részvételre. November 23-áig további elődöntőkre kerül sor, írja a Piac&Profit.

Passzív jövedelem az a pénz, amit azért kapunk, hogy naponta négy órát beszélgetünk egy öregemberrel úgy, hogy többnyire csak passzívan hallgatjuk? Milyen lehetőségei vannak egy egyetemistának, ha elfogy a szemeszterre való pénze? Mit tennénk mostanában egy kiegyensúlyozott befektetési portfólióba, hogy az inflációt is utolérje a hozama, de ne legyen túl kockázatos sem?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kaptak a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! címen rendezett diákverseny második, november 11-én lebonyolított online fordulójában négy megye (Baranya, Fejér, Somogy, Veszprém) legjobbjai, számolt be róla a Piac&Profit.

A Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendezi meg a versenyt, amelynek programját a szervezők a verseny többi támogatóival együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert, játékos módon.

A verseny – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök – három, online megrendezett fordulóból áll.

A november 11-ei versenynap továbbjutói között ott vannak a Four Gold Diggers – Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium diákjai is. A csapatkapitány: Kovács Regina Zoé, felkészítő tanár: Tóth-Szalóki Zsanett voltak.

hirhid.hu

További cikkek

Eredményt hirdettek a Kazinczy-napok zárásán
Eredményt hirdettek a Kazinczy-napok zárásán
Befejeződtek a Tapolcai Kazinczy Ferenc Általános Iskola által rendezett tanulmányi versenyek, amelynek eredményhirdetését a napokban tartották az intézményben.
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármester jelöltje szerint az egyik legfontosabb feladat a városban a Malom-tó partja éjszakai díszkivilágítása és virágosítása megvalósítása.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.