HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 16.
//
Edit névnap

Hőségriadó az iskolákban

2024. szeptember 3. 14:41
Veol.hu
A szokatlan szeptemberi hőségre való tekintettel számos iskolában rövidített órákkal, ivóvíz osztásával igyekeznek megóvni a gyerekek és pedagógusok egészségét. A szeptember 5. éjfélig kiadott másodfokú hőségriadó kapcsán a Balatonfüredi Tankerületi Központ is felhívást intézett a hozzájuk tartozó intézményekhez.

Bajner Imre, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatója a másodfokú hőségriadó kapcsán a folyadékpótlás fontosságára is felhívta a gyerekek figyelmét a hétfői tanévnyitón Fotó: Szijártó János / NaplóLapunk érdeklődése nyomán Fenyvesi Zoltán tankerületi igazgató elmondta, azt kérték az iskoláktól, hogy a szeptember 5. éjfélig kiadott másodfokú hőségriadó miatt a nevelés-oktatás megszervezésekor fokozott figyelmet fordítsanak az épületekben a hőmérséklet mérésére. - Kértük, hogy a tanulók, a munkavállalók egészségvédelme érdekében kerüljék a magas hőmérsékletű terekben tartózkodást, biztosítsanak ivóvizet a folyadékpótlás érdekében. Ha szükséges, éljenek a rövidített tanórák és tanítási nap lehetőségével, úgy, hogy a diákok felügyeletét az iskola nyitvatartási idejében továbbra is biztosítsák - tájékoztatta munkatársunkat Fenyvesi Zoltán.

Ennek megfelelően több más intézményhez hasonlóan a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolában szeptember 3-tól 5-ig rövidített, 35 perces tanórákat rendelt el Bajner Imre igazgató. Eszerint a tanítás a szokott rendben, továbbra is 7.55-kor kezdődik, ám előbb véget ér. Az ötödik óra után (11.35) az ebédet a kicsik, a hatodik óra után (12.20), a felsősök fogyasztják el. Aki teheti, a tanórák, illetve az ebéd után haza viheti gyermekét, a felügyeletet 16 óráig biztosítja az iskola. Bajner Imre a hőségriadó tényét nyomatékosítva a folyadékpótlás fontosságára is felhívta a gyerekek és a tanévnyitón megjelent szülők figyelmét.

Szijártó János

További cikkek

A pilóta szemével nézve rejtély, miért következett be a tapolcai siklóernyős tragédia
A pilóta szemével nézve rejtély, miért következett be a tapolcai siklóernyős tragédia
A szakértő is értetlenül áll a tapolcai halálos siklóernyős baleset előtt, Bognár István szerint előzetesen minden feltétel adott volt a problémamentes repüléshez. A tragédia körülményeit a rendőrség a légügyi hatósággal közösen vizsgálja.
Szülővárosában köszöntötték az olimpiai bajnok vívót
Szülővárosában köszöntötték az olimpiai bajnok vívót
Tapolca önkormányzata szervezésében ünnepélyesen köszöntötték a párizsi olimpiáról hazatérő Siklósi Gergelyt szombaton este. Az olimpiai bajnok párbajtőrvívó neve felkerült a Tapolca belvárosában lévő olimpiai emléktáblára.
A tudás egyetlen kulcsa a kíváncsiság
A tudás egyetlen kulcsa a kíváncsiság
Orosz Helga festőművész, művésztanár párjával másfél éve költözött Veresegyházáról Tapolcára, ahol ez idő alatt felnőttek tucatjaival ismertette meg a művészet alapjait és szerettette meg az alkotást.
Kőfestéssel szerez örömet idegeneknek
Kőfestéssel szerez örömet idegeneknek
A tapolcai Szőrös Melinda évek óta szeretett volna valami kreatív tevékenységbe fogni, a kőfestéssel és a kavicsok szándékos elvesztése kapcsán az örömszerzéssel mostanra megvalósult az álma.
Új épületben kezdődött a tanév
Új épületben kezdődött a tanév
Az egykori óvoda épületéből kialakított tantermekben kezdték meg a 2024-2025-ös tanévet az ajkai Csodavár Általános Iskola alsó tagozatos diákjai szeptember 2-án.