HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 18.
//
Lukács névnap

Vidám családi délután Csékúton

2024. október 13. 22:12
Veol.hu
Vidám, színes őszi dekorációval és zenei vetélkedővel várta a Csékúti Baráti Kör a tagjait és a meghívott vendégeket az ajkai Csékút városrész közösségi háza melletti közösségi téren.

Karnics Miklós is köszöntötte a program résztvevőit Fotó: Gyarmati LászlóKarnics Miklós is köszöntötte a program résztvevőit Fotó: Gyarmati László

Családi délután: A dekorációba a libákat fából Bencsay Antal és Lakner Mátyás készítette. A programot az időjárás miatt már elhalasztották egyszer, de pénteken a napsütésben az udvari kiülőn vidáman telt a délután.

A megjelenteket Bencsay Antalné, a civil szervezet egyik tagja köszöntötte. Karnics Miklós, a városrész önkormányzati képviselője köszöntőjében kiemelte, örül annak, hogy sokan részt vesznek a programon, mint mondta, a csékúti egy összetartó közösség.

Somogyi László régi slágerekből tartott zenei vetélkedőt. Amint elindult a lejátszón a dal, néhány másodperc múlva több kéz emelkedett a magasba. Sokan tudták a dal címét, előadóját, de többen azt is, hogy melyik évben volt sokat játszott a dal. A csékúti hegyen működő Asztrokertet, a Claudia Inter Stellas Csillagdát az üzemeltető Bakonyi Csillagászati Egyesület alelnöke, Veisz András mutatta be. Beszélt a júniusban nyílt csillagdáról, az új műszerekről.

A Csékúti Hegyért Egyesület elnöke, Mészáros László meghívott mindenkit a november 9-i batyus bálba a padragkúti művelődési házba. Varga György helytörténeti kutató a csékúti hegyről készülő kiadványáról szólt. A szervezők mindenkit babgulyással és süteménnyel kínáltak.

Tisler Anna

További cikkek

Grúziából jöttek ide lopni
Grúziából jöttek ide lopni
Az Ajkai Rendőrkapitányság kezdeményezte két férfi letartóztatását.
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
Lókúti anziksz címmel tette közzé Sümegi Elemér a közösségi oldalán különleges harmonikajátékának érdekesen összeillesztett részleteit. Érdemes meghallgatni a reneszánsz sportember, a hegedűkészítő és -restauráló mester zenélését, az üdvözletét a Bakonyból.
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Víz alatti római kori épület után kutattak a búvárrégészek szombaton Hegyesden. Remélik, megtalálják a forrást ennek a rejtett római kori romnak a felderítésére.
Megtelt a strand a Füge Feszt alatt
Megtelt a strand a Füge Feszt alatt
A badacsonytomaji nagy strandra ezen az októberi hétvégén is kitehették volna a megtelt táblát. Annyian érkeztek az első Füge Feszt programjaira, hogy szombaton késő délután a szervezők már nem adtak ki több jegyet.
Táj-Kapocs a turizmusért
Táj-Kapocs a turizmusért
A Táj-Kapocs Alapítvány idén harmadik alkalommal szervezte meg tematikus látóútját. A Táj-Kapocs programja során Sümeg és térsége turisztikai értékei, példaértékű vállalkozásai, valamint helyi termékei kerültek a figyelem középpontjába.