HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 18.
//
Lukács névnap

Megtelt a strand a Füge Feszt alatt

2024. október 13. 22:19
Veol.hu
A badacsonytomaji nagy strandra ezen az októberi hétvégén is kitehették volna a megtelt táblát. Annyian érkeztek az első Füge Feszt programjaira, hogy szombaton késő délután a szervezők már nem adtak ki több jegyet.

Navracsics Tibor méltatta a nyári szezon ilyen módon való megnyújtását  Forrás: Napló  Fotó: Tóth B. ZsuzsaNavracsics Tibor méltatta a nyári szezon ilyen módon való megnyújtását Forrás: Napló Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Füge Feszt első napján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter nyitotta meg a rendezvényt, és méltatta a főszervező, Vincze Péter és csapata kezdeményezését.Az első Füge Feszt eseményein megtelt a badacsonyi strand Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Forrás:  Napló

Az első Füge Feszt sikere után borítékolható a hagyományteremtés

- A gasztronómiai fesztivál jó alkalom a nyári szezon kinyújtására, tökéletesre sikerült az esemény, ráadásul jó ómen az is, hogy az első ilyen esemény ennyire szép időben valósulhatott meg. Egy közösség számára fontos, hogy legyenek olyan alkalmak, amikor összejönnek az emberek, jókat esznek és isznak, hiszen étel-ital mellett talán a nézeteltéréseket is könnyebb rendezni. Olyan nehéz évek után vagyunk, amikor a közösségeket sok minden zilálta szét, a koronavírus-járványtól a gazdasági problémákig. Mindenkinek szüksége van a pihenésre, a szórakozásra – mondta Navracsics Tibor. 
Vincze Péter megköszönte a rengeteg vendég türelmét, és a sok-sok mosolyt. 
- Attól tettük függővé, hogy mennyire sikeres a rendezvény, hogy hány mosolygós arcot láttunk. Azt hiszem, ezzel nem lesz probléma, jó alapokra került a Füge Fesztivál, és remélem, hogy ebből hagyomány lehet – mondta a főszervező, és megköszönte partnerei hozzáállását.

A vendégek a pompás őszi időben elfoglalták a strandi napozóágyakat, a gasztroudvar, foodtruck-udvar és a borházak előtti padok megteltek fügés különlegességeket kóstolókkal, borozókkal, pihenni vágyókkal. A színpadon Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, a Singleton, a Zapata, a Don Julio Masterclass és a Vagabond zenekar koncertezett.  Közben fanyűvő játszóház, balatoni festmény workshop, mini fügepiac kereste még a vendégek kedvét. De sokan egyszerűen csak leültek a parton egy pohár borral a kezükben, és élvezték a csendes tó látványát, az őszi napsütést.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
Lókúti anziksz címmel tette közzé Sümegi Elemér a közösségi oldalán különleges harmonikajátékának érdekesen összeillesztett részleteit. Érdemes meghallgatni a reneszánsz sportember, a hegedűkészítő és -restauráló mester zenélését, az üdvözletét a Bakonyból.
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Víz alatti római kori épület után kutattak a búvárrégészek szombaton Hegyesden. Remélik, megtalálják a forrást ennek a rejtett római kori romnak a felderítésére.
Vidám családi délután Csékúton
Vidám családi délután Csékúton
Vidám, színes őszi dekorációval és zenei vetélkedővel várta a Csékúti Baráti Kör a tagjait és a meghívott vendégeket az ajkai Csékút városrész közösségi háza melletti közösségi téren.
Táj-Kapocs a turizmusért
Táj-Kapocs a turizmusért
A Táj-Kapocs Alapítvány idén harmadik alkalommal szervezte meg tematikus látóútját. A Táj-Kapocs programja során Sümeg és térsége turisztikai értékei, példaértékű vállalkozásai, valamint helyi termékei kerültek a figyelem középpontjába.
Megalakult a képviselő-testület Badacsonytomajon
Megalakult a képviselő-testület Badacsonytomajon
A badacsonytomaji önkormányzati képviselő-testület alakuló ülésén Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter köszöntötte a testületet a Tátika épületében. A miniszter arról beszélt, hogy a napokban országszerte alakul meg mindenhol a képviselő-testület, a vármegyékben a közgyűlések választják meg azokat a tisztségviselőket, akiket nem közvetlenül a polgárok választottak meg.