Az áruházban felkészültek szilveszter és újév napjára, többféle virslivel, füstölt hússal, malaccal várják a vevőket.
Az év utolsó napja, a szilveszter elválaszthatatlan a virslitől. Kebelei Ildikó üzletvezető elmondta lapunknak, hogy a vásárlók igényeinek megfelelően megtalálható náluk a frankfurti, a bécsi és a pulykavirsli, valamint kapható minivirsli, továbbá vegán virslit is kínálnak. Folyamatosan érkezik a friss áru, nincs hiány semmiből. Sőt, a virsli mellé mustárt, tormát, majonézt ugyancsak kínálnak, hiszen az asztalról azok sem hiányozhatnak ilyenkor. Az előrecsomagolt virslit is keresik a vásárlók, az egykilós csomagokkal gyorsabb a haladás, aki nem szeretne sorba állni, az önkiszolgáló pultból kiveheti azt.
A füstölt áru és a malac szintén keresett. Utóbbit felezik, negyedelik is, kapható eleje, hátulja. Sütés előtt érdemes pácolni, sokan sörrel locsolják sütés közben. Bőrös karaj, bőrös comb ugyancsak kapható, de fasírtokat, sülteket is sokan készítenek ilyenkor. A gépsonka ugyancsak kelendő, abból tormás tekercs készül év végén. A füstölt csülök, tarja, karaj pedig a lencselevesbe elengedhetetlen. Halat és szárnyast nem szoktak vásárolni a babona miatt ilyenkor a vevők.
Tóth B. Zsuzsa