HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 10.
//
Ármin névnap

Európai Diáksport Nap a sümegi Ramassetter Iskolában

2023. október 11. 10:16
VEOL.hu
Az előző évekhez hasonlóan idén is megmozdult a sümegi Ramassetter Iskola apraja-nagyja az Európai Diáksport Napja alkalmából.

Az Európai Diáksport Napja alkalmából hagyományosan a sümegi Ramassetter Iskola apraja-nagyja megmozdult Fotó: a szervezőkAz Európai Diáksport Napja alkalmából hagyományosan a sümegi Ramassetter Iskola apraja-nagyja megmozdult Fotó: a szervezők

Amint azt Renczes Ákos testnevelőtől megtudtuk, a megnyitó, a közös bemelegítés, valamint a 2023 méteres futás után tizenhét gyakorlati és öt elméleti helyszínen találkozhattak a gyerekek többek között a szkanderral, a jiu-jitsuval, a judóval, a labdarúgással, a show tánccal, a röplabdával, a kézilabdával, a tollaslabdával, a jógával, a helyes táplálkozással, a megfelelő fogápolással, az egészségtudatos életmóddal és az elsősegélynyújtással. A palettát csatacsillag dobás, csatabárd hajítás, íjászat, darts, petanque, autósport és közlekedésbiztonsági bemutató színesítette. Mindezt a Magyar Diáksport Szövetség képviseletében megjelent Németh Noémi is elégedetten nyugtázta a helyszínen.
Ki kell emelni, hogy a sümegiek a 2022-23-as tanévhez hasonlóan idén is részt vesznek az Aktív Iskola programban. További öröm számukra, hogy tavalyi munkájuk alapján lehetőségük nyílik a Moving Schools Challenger projektben való szerepvállalásra. Mint megtudtuk, az Aktív Iskola heti rendszerességű programjaiban nagy segítséget nyújt az intézménynek a Dabronc Marcal – völgye Egyesület, a Sümeg VSE labdarúgó szakosztálya, valamint a szombathelyi Illés Labdarúgó Akadémia.

További cikkek

Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Több napirendet is tárgyalt a sümegi képviselő-testület a legutóbbi ülésén, így döntöttek a lakbérek befagyasztásáról, foglalkoztak a közvilágítás korszerűsítésével és a András Ferenc filmrendező halála kapcsán is elfogadtak egy határozatot.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Sikert aratott az Ovimuzsika Badacsonytomajon
Nagy sikert aratott a gyerekek körében a minapi Ovimuzsika, ahol a gyerekek zenével, énekkel, hangszerekkel találkozhattak közvetlenül, s nemcsak szemlélői, de részesei is lehettek a programnak.