HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Van igény az ingyen elvihető könyvekre

2023. november 10. 7:45
VEOL.hu
Még a koronavírus időszakában helyezett ki könyvespolcokat ingyen elvihető könyvekkel az Egry József Művelődési Ház teraszára és a polgármesteri hivatal épülete mellé a Városi Könyvtár Badacsonytomajon.

Hétről hétre újratöltik a polcokat, talán sokak számára meglepő, de van igény a könyvekre Fotó: Szijártó JánosHétről hétre újratöltik a polcokat, talán sokak számára meglepő, de van igény a könyvekre Fotó: Szijártó János

 

A felhívás nyomán növekvő érdeklődés mutatkozott a lehetőségre, az ingyen elvihető könyvek, kiadványok folyamatosan fogytak. A kezdeményezés sikerét jól érzékelteti, hogy heti rendszerességgel ürültek le a polcok, amelyeket aztán mindig újra feltöltöttek. Ezzel együtt a Városi Könyvtár arra is felhívja a lakosság figyelmét közleményében, hogy aki jó állapotú és használható könyveit, magazinjait, köteteit, kiadványait megunta, azokat a jövőben elhelyezheti a könyvespolcokon. 

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt
Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt
Megszépült, megújult a Tátika, a badacsonyi kikötő melletti emblematikus, sokakban nosztalgiát ébresztő épület.
Badacsonyi nedűk a magyar borok élmezőnyében
Badacsonyi nedűk a magyar borok élmezőnyében
A Figyelő szakmai lapja az eddigi gyakorlatnak megfelelően a közönség, illetve egy tízfős szakmai zsűri szavazatai alapján rangsorolta, majd közzétette Magyarország legjobb borait.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.