HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 24.
//
Eszter névnap

Sümegi diáktragédia: népszerű műsorvezető kéri a szülőket, neveljenek gerincet a gyerekeikbe

2023. november 19. 9:54
VEOL.hu
Rengeteg embert megrázott a 16 éves sümegi diák tragédiája. Mint ismert, a fiút társai gyúnyolták a túlsúlya miatt, a zaklatás pedig annyira elfajult, hogy végül a vonat elé ugrott. Tihanyi Péter műsorvezető a TikTok-csatornáján a szülőkhöz szólt a fiú öngyilkossága miatt.

A sümegi származásű műsorvezető, akit az Éjjel-Nappal Budapest Kareszaként ismertek meg a nézők, immár kétgyermekes apa, így szülőként, és egykor túlsúlya miatt csúfolt gyerekként, és sümegi kötődése okán is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia a tragéda okán.

TikTok-cstaornáján ő elsősorban a szülőkhöz szólt most. Felhívta rá a figyelmet, hogy a gyermek a szülőtől tanul, jó esetben jó példát lát otthon, ezért arra kérte az apákat, anyákat, hogy neveljen gerincet a gyermekébe!

Azt is kérte, hogy ne a telefont, a tabletet adják a gyerekeik kezébe, hanem beszélgessenek velük. ne mismásolják el a problémákat, és tanítsák meg nekik, hogy az elesettek, gyengéket nem bántani, hanem segíteni kell. Tihanyi Péter részvétét is kifejezte az öngyilkosságot választó tini családjának, és kifejezte reményét, hogy pár embernek talán az ő szavai is segítenek változtatni az eddigi gondolkodásmódján.

További cikkek

Táj-Kapocs: Látóút a vasvári térségben
Táj-Kapocs: Látóút a vasvári térségben
Érték- és közösségvezérelt térségfejlesztési modell megvalósítását tűzte ki célul az a területfejlesztési kísérleti program, amely idén januárban indult a Táj-Kapocs az Együttműködő Közösségekért Alapítvány és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium összefogásával.
Előadás a torinói lepel titkairól
Előadás a torinói lepel titkairól
A torinói lepel titkairól tartott előadást a napokban Tamási József atya, nyugalmazott plébános, a Katolikus Világ TV programigazgatója a sümegi plébániatemplomban.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Több mint három héten keresztül fogadta a látogatókat a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban az Anne Frankról szóló kiállítás.