HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Sümegi diáktragédia: népszerű műsorvezető kéri a szülőket, neveljenek gerincet a gyerekeikbe

2023. november 19. 8:54
VEOL.hu
Rengeteg embert megrázott a 16 éves sümegi diák tragédiája. Mint ismert, a fiút társai gyúnyolták a túlsúlya miatt, a zaklatás pedig annyira elfajult, hogy végül a vonat elé ugrott. Tihanyi Péter műsorvezető a TikTok-csatornáján a szülőkhöz szólt a fiú öngyilkossága miatt.

A sümegi származásű műsorvezető, akit az Éjjel-Nappal Budapest Kareszaként ismertek meg a nézők, immár kétgyermekes apa, így szülőként, és egykor túlsúlya miatt csúfolt gyerekként, és sümegi kötődése okán is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia a tragéda okán.

TikTok-cstaornáján ő elsősorban a szülőkhöz szólt most. Felhívta rá a figyelmet, hogy a gyermek a szülőtől tanul, jó esetben jó példát lát otthon, ezért arra kérte az apákat, anyákat, hogy neveljen gerincet a gyermekébe!

Azt is kérte, hogy ne a telefont, a tabletet adják a gyerekeik kezébe, hanem beszélgessenek velük. ne mismásolják el a problémákat, és tanítsák meg nekik, hogy az elesettek, gyengéket nem bántani, hanem segíteni kell. Tihanyi Péter részvétét is kifejezte az öngyilkosságot választó tini családjának, és kifejezte reményét, hogy pár embernek talán az ő szavai is segítenek változtatni az eddigi gondolkodásmódján.

További cikkek

Robert Schuman nyomán: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz"
Robert Schuman nyomán: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz"
Telt ház fogadta Márfi Gyula nyugalmazott érseket Sümegen a Róza cukrászdában, ahol Európa jelenéről és jövőjéről tartott előadást pénteken este.
Időnként elviselhetetlen a bűz Sümeg néhány utcájában
Időnként elviselhetetlen a bűz Sümeg néhány utcájában
Időnként elviselhetetlen bűz árad a Zalagyömörő irányából Sümegre érkező szennyvízvezetékből, amely leginkább a Korona és az Akácos utca lakóit kínozza.
Másfél évtizede dolgoznak a vidék fejlesztéséért
Másfél évtizede dolgoznak a vidék fejlesztéséért
Fennállásának tizenötödik évfordulóját ünnepelte az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a napokban Sümegen a Hotel Kapitányban, ahol a régió egyik legnagyobb társadalmi szervezeteként saját alapítású díjakkal ismerték el a területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket.
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Éppen egy évvel ezelőtt adták át Sümegen a Szuper lépcsőt, amelyet helyi összefogással, illetve Varjas Judit képző- és iparművész látványos munkájával varázsoltak újjá, s tették az eddigi elhanyagolt belvárosi átjárót különlegesen széppé.
Miért vonzó a sümegi térség?
Miért vonzó a sümegi térség?
A Balatoni Turisztikai Kutatóintézet, "Balatoni helyek és emberek" szakmai fórumán a sümegi térség vonzereje, az itt élő, idegenforgalommal foglalkozó szakemberek tevékenysége volt a téma. Természetesen különös hangsúlyt fektetve a szezonon túli időszakra.